Blog

A fost Moonlight Breakfast, urmează Angela Gheorghiu!

Săptămâna trecută, invitații celei mai recente ediții Qreator - Home Together Edition au fost cei de la Moonlight Breakfast. În direct de la Viena, acolo unde locuiesc, Christie & Bazooka aka Cristina și George Siia au oferit comunității Qreator un mix de soul, electro, beat, nu-jazz, dream pop, swing și cosmic disco. 

Aproape zece mii de vizualizări și trei sute de comentarii din timpul concertului arată câtă bucurie au adus cei doi artiști prietenilor Qreator prin piese precum: Play, No More, Summer, Time sau Go On. La rândul său, publicul a fost generos în aprecieri dintre cele mai calde, mulțumiri cu multe semne de exclamare și chiar amintiri:

Cu melodia asta [Time] v-am descoperit. Aș vrea să vă mai aud o dată pentru prima dată. Nimic nu se compara cu senzația aia!

A fost cu siguranță o seară frumoasă petrecută din nou împreună, chiar dacă virtual, cu muzică și dans, cu prieteni și bucurie – mulțumim că ne ești alături!  

Ca de obicei, pentru a prelungi întâlnirea cu artiștii invitați în seria Qreator - Home Together Edition, am stat puțin de vorbă cu Cristina după concert. Am aflat cu bucurie că nu le-au fost afectate creativitatea sau simțul umorului și că abia așteaptă să-și revadă fanii din România!  

Cum a fost experiența acestui concert inedit, live, dar totuși virtual?
A fost primul nostru “concert” virtual. Mai făcusem un live stream înainte cu o lună, dar a fost alta atmosfera. Eram noi, cântând de acasă, de prin casă!
Acum chiar am considerat live-ul un concert. I even dressed up for it, see the sparkles!

Ați avut un adevărat set, cu lumini, cu tot ce trebuie. Cum au fost pregătirile? Cât timp au durat? 
Ne-a plăcut foarte mult să facem asta. Am început să ne gândim la “stage design” din momentul în care am confirmat concertul, cu destul de mult timp înainte. Este unul din lucrurile mele preferate. Întotdeauna ni s-a părut important să fie și o experiență vizuală, nu numai auditivă. 
Am început să lucrăm cu Les Ateliers Nomad pentru video mapping de la al patrulea concert și ne-am implicat întotdeauna foarte mult în ceea ce se vede, visual arts, lumini. 
În momentul de față lucrăm la cum va arăta show-ul nostru nou pentru atunci când va fi posibil să îl facem. Acum am fost ceva mai limitați, am improvizat. Am folosit câteva lumini pe care le aveam, am mai cumpărat câteva… Am vrut sa fie POP. Credem că a ieșit destul de POP! 
Cea mai mare provocare a fost, probabil, faptul că a trebuit să fim atenți și să schimbăm camerele video în timp ce cântam. Am fost artiști, stage designers, sunetiști, tehnicieni, cameramani și producători ai emisiunii! 

Cum a fost această perioadă pentru Moonlight Breakfast? Ați compus? Ați repetat? Ați stat conectați cu fanii în vreo manieră specială? 
Cu toții am trecut și trecem prin multe stări, suntem siguri de asta. 
Ne-am pus întrebări, după care… ne-am pus și mai multe întrebări!
Am avut ceva revelații despre cum ne dorim să arate viitorul și, apropo de asta, Adiță aka Adrian Stefan își dorește să revină la actorie. Din păcate, programul nu îi permite să le facă pe amândouă și, deși ne va fi dor să cântăm împreună, ne bucurăm să îl vedem din nou pe scena de teatru sau în film, știind că asta îl face fericit. 
De acum vom fi, cel mai probabil, noi doi pe scenă, așa cum suntem și în studio sau acasă. Concertul de la Qreator a fost o ocazie bună să vedem cum se simte asta.
Am început să lucrăm la al patrulea album. Am facut deja câteva piese și cea mai recentă este preferata mea (se întâmplă des asta!). 
Deși nu postăm zilnic pe social media, ba uneori trece și câte o luna între postări, în perioada asta am început să facem live streams. Având în vedere că suntem din 2011 aici… înseamnă ceva! Ne-a luat niște timp! 

Voi sunteți la Viena de câțiva ani buni. Cum se întâmplă lucrurile acolo acum pentru artiști? Dar pentru voi? Cum se simte perioada asta în termeni de creativitate? 
Creativitatea este probabil singurul lucru neafectat de tot ceea ce se întâmplă. 
Dacă vorbim despre evenimente, situația este similară celei din România. De fapt, incertitudinea din jurul organizării de evenimente, de concerte, se simte, probabil, în toată lumea. 

În perioada asta au fost multe concerte online, multe spectacole, unele grandioase, de neratat, o ofertă foarte bogată. Ați urmărit mai multă muzică, v-ați uitat la ce fac alți artiști în perioada asta? 
Noi urmărim în general multă muzică. Asemenea tuturor, în loc să mergem la concerte, ne-am uitat pe YouTube sau pe alte platforme la live streams.

Care ar fi pentru voi, ca trupă și ca artiști/oameni, partea bună a acestei situații atipice prin care trecem toți? O lecție, un gând, o experiență. 
Noi ne-am bucurat de timpul petrecut împreună acasă. Râdeam zilele trecute că am văzut niste flori pe care nu le observasem pentru că eram mult plecați în această perioadă. Ne bucurăm de noi începuturi, de muzică, de timp și ne păstrăm simțul umorului. Tatal meu m-a învățat, în lupta lui cu ALS, cât de importante sunt simțul umorului și atitudinea pozitivă.

De final, un gând pentru fanii Moonlight Breakfast?
Vă mulțumim pentru că ne dați ocazia să facem ceea ce iubim să facem! Abia asteptăm să vă vedem!

*** 

Joi, 25 iunie, de la ora 18.30, vom fi din nou împreună pentru ultimul eveniment al seriei Qreator - Home Together Edition, unul cu atât mai special cu cât cea care ne va încânta, direct de la Qreator, va fi inegalabila Angela Gheorghiu, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici! 

Ne vedem joi!

Vezi și alte subiecte:

Qreator – Home Together Edition: aplauze și mulțumiri!

07-10-2020

În fiecare joi seară, timp de trei luni, am fost împreună, online, live, cu artiști pe care ne-ar fi fost drag să-i avem oaspeți în casa Qreator, alături de comunitatea noastră excepțională, dar și de alți noi prieteni care au ales să ni se alăture.

SPLASH OF COLORS BY CORNELIA SPĂTARU

07-01-2020

Ploile calde de vară merită o ținută pe măsură: Qollection x Cornelia Spătaru propune două pelerine de ploaie în culori și modele efervescente pentru ea și pentru el.

Ce vrei să descoperi azi?