Blog

Acasă la Qreatori: Evelin Bundur

Ajungem din nou Acasă la Qreatori: azi, prin ilustrația Evelinei Bundur, care ne-a vorbit despre cum arătau zilele ei în izolare și ceva planuri pentru perioada următoare. 

Seria Acasă la Qreatori a invitat șapte ilustratori români să-și împărtășească gândurile și spațiile de lucru prin scris și desenat. Într-o perioadă care, în aparență, a fost dominată de incertitudini, am vrut să explorăm ce înseamnă creativitatea pentru fiecare dintre ei. 

Ne inspirăm din ilustrațiile lor, care ne apropie și de ce reprezintă ‚‚acasă” pentru fiecare dintre noi. Nu uitați că puteți descărca cele șapte ilustrații în format desktop sau mobile, pentru zilele în care vreți să vă redecorați dispozitivele. 

Îi dăm cuvântul Evelinei: 

Ce formă de evadare ai găsit în perioada asta? Pe lângă ilustrații, cu ce îți ocupi timpul cel mai mult?
Curățenia, believe it or not. Cred că este cea mai adevărată curățenie de primăvară pe care am făcut-o vreodată.

Ce ai descoperit nou la casa ta, acum că stai mai mult în ea?
Am realizat că este cea mai cozy casă ever și apreciez mai mult ca niciodată existența balcoanelor care sunt înconjurate de verdeață și ciripituri de tot felul.

Cum arată programul tău zilnic și care e the highlight of your day?
Mă trezesc destul de târziu (din păcate încă lucrez la trezitul de dimineață), îmi bag fața într-un bol cu apă cu gheață, beau apă caldă cu lămâie și apoi începe ziua. The highlight of my day: ieșitul la cafeneaua din cartier, de unde îmi iau la pachet un flatwhite pe care îl plimb pe străduțe în timp ce mă holbez la case frumoase.

Ce ai învățat despre tine în izolare?
Am realizat că este minunat să îți gătești în loc să comanzi mâncare. Am făcut o ciorbă de cartofi cu tarhon efectiv minunată.

Povestește-ne un pic despre ilustrația ta: de ce ai ales fix elementele acestea?
Am ilustrat exact cum arată sufrageria mea, minus o plantă Dracena foarte mare din fața balconului care ar fi creat o aglomerație prea mare în layout (sper că nu s-a supărat pe mine). Ce nu arată la fel sunt culorile. Am ales o paleta care îmi place foarte mult și care mă înveselește de fiecare dată când o folosesc.

Ce cărți ai pe noptieră zilele acestea?
“At home” de Bill Bryson.

O recomandare de muzică:
Orice set de la Laut&Luise de pe Soundcloud - amazing.

Cât de creativă e perioada asta pentru creativi? Ce faci când rămâi în pană de idei?
Nu pot să vorbesc pentru alții, căci sunt sigură că fiecare avem stări diferite și asta ne influențează direct creativitatea. Pe mine nu m-a afectat atât de tare această perioadă. Prin urmare, am aceleași raport de anxietate-inspirație ca și înainte. Când nu mai am idei, pun pauză și reiau ziua următoare.

Care e primul lucru pe care vrei să-l faci când ieși din izolare?
Să merg ,,la păuni” (în Cișmigiu) cu prietenii mei de care îmi este foarte, foarte dor să îi văd face to face.

Un sfat pe care l-ai dat unui alt creativ în perioada asta. Sau unul pe care l-ai primit.
Keep calm & update that portfolio.

Ți-am pregătit ilustrația Evelinei Bundur, gata de download:

Vezi și alte subiecte:

Qreator – Home Together Edition: aplauze și mulțumiri!

07-10-2020

În fiecare joi seară, timp de trei luni, am fost împreună, online, live, cu artiști pe care ne-ar fi fost drag să-i avem oaspeți în casa Qreator, alături de comunitatea noastră excepțională, dar și de alți noi prieteni care au ales să ni se alăture.

SPLASH OF COLORS BY CORNELIA SPĂTARU

07-01-2020

Ploile calde de vară merită o ținută pe măsură: Qollection x Cornelia Spătaru propune două pelerine de ploaie în culori și modele efervescente pentru ea și pentru el.

Ce vrei să descoperi azi?