Blog

Acasă la Qreatori: Vlad Dumitrescu

O nouă săptămână, un nou motiv să descoperim casa unui alt ilustrator român. Virtual, desigur, prin seria Acasă la Qreatori! Cum spațiile în care locuim au devenit, pentru noi toți, mici universuri care ne cuprind visele, micile obstacole, speranțele și planurile de viitor, am vrut să știm mai multe despre ce se întâmplă în șapte case de creativi. Nu uitați că puteți să vă inspirați din ilustrațiile lor și le puteți descărca pe fiecare în parte aici

Azi facem cunoștință cu Vlad Dumitrescu aka Illustrescu și casa lui, în care vă invită să descoperiți diverse detalii pe care le-a presărat prin spațiul lui de lucru. Suntem curioși, ce vă sare în ochi prima dată? 

Ce formă de evadare ai găsit în perioada asta? Pe lângă ilustrații, cu ce îți ocupi timpul cel mai mult?
Pe lângă partea de freelance, în perioada asta dedic mult timp cititului și gătitului.

Ce ai descoperit nou la casa ta, acum că stai mai mult în ea?
Evident că în perioada asta am descoperit bucătăria și mi-am dat seama cât de fain este să stai în bucătărie.

Cum arată programul tău zilnic și care e the highlight of your day? 
Sunt zile și zile, dar în general wakeup 8am, apoi am o oră în care citesc/mănânc/cafea. Ulterior, la 9am începe treaba și undeva până la 1pm client work, o oră pentru prânz și continuăm cu client work pentru încă 2 ore.
Undeva la ora 4pm încep să fac content, să gândesc content, să-mi planific timpul, să răspund la mail-uri pentru proiecte, să mă dezvolt. Depinde foarte mult cum îmi gândesc timpul acesta din ziua precedentă. 
Highlight of the day aș spune că e momentul când lucrez la proiectul care îmi place și sunt nerăbdător să-l fac, proiectul acela (fie că e client work sau personal work) care mă ține noaptea treaz și la care mă gândesc prima dată când mă trezesc.

Ce ai învățat despre tine în izolare?
This is funny, dar am învățat că îmi place să fac prăjituri și aluat pentru orice. Oricât de ciudat ar suna, pentru mine e foarte relaxantă partea de frământat aluat. :))

Povestește-ne un pic despre ilustrația ta: de ce ai ales fix elementele acestea?
Îmi place foarte mult să lucrez detaliat și challenge-ul de față mi-a dat ocazia perfectă de a împărți cu toată lumea spațiul meu creativ. Ilustrația în sine prezintă momentul meu de "Evrica!". Întreaga cameră este presărată cu diverse detalii, în așa fel încât cel care se uită la ilustrație să fie curios și să inspecteze toate elementele.

Ce cărți ai pe noptieră zilele acestea? 
Am câteva cărți foarte bune pe noptieră despre partea de business în design și despre creativitate. Pentru cei interesați, titlurile sunt "Creative strategy and the business of design - Douglas Davis" , "Creative confidence - T.Kelly and D.Kelly" și "Creativity, INC. - Ed Catmull".

O recomandare de muzică:
Ascult foarte mult mixuri lofi hiphop sau jazz pe YouTube, uneori mă duc și înspre rock-ul classic. Dar eu, personal, am nevoie de multă liniște în spațiul meu creativ ca să pot fi eficient, așa că poate nu sunt chiar cel mai bun la recomandat muzică :D

Cât de creativă e perioada asta pentru creativi? Ce faci când rămâi în pană de idei?
E o perioadă cu multe ups and downs din punct de vedere creativ, eu încă mă chinui să accept perioada asta și să trec peste anumite frustrări în zilele în care nu pot crea. Acestea fiind spuse, cred că cel mai bine e să încercăm să acceptăm perioada, să ne dăm seama că or sa fie zile puțin sau chiar deloc productive, să ne organizăm timpul cât mai bine și să avem destule activități care să ne țină ocupați.
Cât despre pana de idei, dacă ești în momentul acela de burnout, nu încerca să cauți idei, nu te forța. E perfect normal să ajungi uneori acolo, toți ajungem, indiferent de nivel. Ca să trec peste, mă duc la o activitate care mă relaxează și mă face să nu mă mai gândesc la problemă - în momentul de față - gătit/gaming.

Care e primul lucru pe care vrei să-l faci când ieși din izolare?
Cred că sunt două lucruri pentru mine pe care vreau să le fac când ies din izolare, acestea fiind baschetul și o bere cu băieții în parc.

Un sfat pe care l-ai dat unui alt creativ în perioada asta. Sau unul pe care l-ai primit.
Un sfat ar fi să nu fugiți de perioada asta, ci mai degrabă acceptați-o așa cum este,cu ups and downs. Investiți-vă timpul cum trebuie și fiți cât mai organizați posibil.
În caz de proiecte puține sau deloc, citiți, dezvoltați-vă, exersați, faceți content, colaborați cu alți artiști, uitați-vă la portofolii, consumați content de calitate. Astea ar fi doar câteva din posibilități.

Illustrescu's out!

Descarcă ilustrația lui Vlad Dumitrescu aka Illustrescu, varianta desktop sau mobile. Recomandăm ambele, pentru toate dispozitivele tale :)

Vezi și alte subiecte:

Acasă la Qreatori: Yanna Zosmer

05-21-2020

De când stăm cu toții acasă, rutinele și prioritățile ni s-au schimbat. Unii dintre noi se simt mai creativi, alții găsesc inspirație în locuri neașteptate.

Teatru la Qreator: Freak Show cu Florin Piersic Jr.

05-12-2020

După o serie de concerte și conversații, a fost din nou rândul unui spectacol de teatrul să ne bucure în cadrul Qreator – Home Together Edition.

Ce vrei să descoperi azi?