Blog

Acasă la Qreatori: Yanna Zosmer

De când stăm cu toții acasă, rutinele și prioritățile ni s-au schimbat. Unii dintre noi se simt mai creativi, alții găsesc inspirație în locuri neașteptate. Indiferent cum a fost perioada aceasta pentru tine, e ok, așa cum spune si Yanna Zosmer, să îți îngădui ție să simți orice ai trăi.

Am vrut să vedem cum arată zilele a șapte creativi români pe care i-am adunat în seria Acasă la Qreatori. Pentru noi și pentru cei care ne citesc, a fost o gură de aer proaspăt pentru că simțim că ne-am făcut prieteni noi. Cum arată casele, provocările și zilele lor, aflăm chiar de la ei, în interviurile și ilustrațiile pe care ni le-au oferit. 

Nu uita să descarci ilustrația care îți place cel mai mult, fiecare dintre cele șapte este pregătită de download în varianta desktop sau mobile. Poți chiar să ne arăți refresh-ul la wallpaper pe Instagram, folosind hashtag-ul #acasălaqreatori. Ilustratorii s-ar bucura :)

Azi stăm de vorbă cu ilustratoarea Yanna Zosmer:

Ce formă de evadare ai găsit în perioada asta? Pe lângă ilustrații, cu ce îți ocupi timpul cel mai mult?
Chiar dacă ilustrația îmi ocupă cea mai mare parte din zi, cred că am văzut zeci de seriale de când a început perioada asta. Acum, în lipsă de alte seriale bune, am început să mă uit la filme - am o listă interminabilă. Plănuiesc să încep să citesc mai mult, dar momentan nu am reușit să mă concentrez foarte bine.

Ce ai descoperit nou la casa ta, acum că stai mai mult în ea?
Sunt obișnuită să stau acasă pentru că de aici lucrez de câțiva ani, dar acum, pentru că nu pot ieși deloc, îmi vine ori să fac curat non-stop, ori să redecorez sau/și să renovez absolut toată casa. 

Cum arată programul tău zilnic și care e the highlight of your day?
Trezit pe la 7, chiar și în weekend. Nu pot să mă apuc de nimic până nu beau cafeaua de dimineață stând pe Social Media și sper să-mi mențin acest obicei și după. Pe la 9 mă apuc de treabă și ilustrez cam până noaptea la 10, când îmi iau laptop-ul în pat și-mi pun un serial sau un film. În ultima vreme comand mai puțină mâncare, deci gătesc aproape zilnic, iar ca highlight of my day ar fi timpul petrecut cu puii foarte mici de pisică pe care îi țin în foster.

Ce ai învățat despre tine în izolare?
Mă consideram introvertită până acum, dar se pare că nu pot să-mi încarc bateriile dacă nu ies din casă și nu socializez. Până și o plimbare în parc sună minunat acum.

Povestește-ne un pic despre ilustrația ta: de ce ai ales fix elementele acestea?
Ilustrația este o combinație între spațiul meu de lucru și spațiul de lucru pe care mi l-aș dori, cu elemente de pe Pinterest: board-urile mele cu home deco și obiecte retro pe care le-am vânat pe site-urile de second hand. Are, bineînțeles, colecția mea de aparate pe film, una dintre cele 3 pisici (permanente) și plantele pe care mi le-aș dori, dar pe care le-ar mânca pisicile, so a girl can only dream.

Ce cărți ai pe noptieră zilele acestea?
Last Exit to Brooklyn de Hubert Selby Jr., pe care urmează să o încep, Behave de Sapolsky, pe care am început-o de un an și pe care încă nu am terminat-o și Un Gentleman la Moscova, despre care am auzit că e foarte potrivită cu perioada.

O recomandare de muzică:
Ascult de câteva săptămâni Labrinth și-l foarte recomand. 

Cât de creativă e perioada asta pentru creativi? Ce faci când rămâi în pană de idei?
Pentru mine, cel puțin, e una dintre cele mai creative perioade pe care le-am avut. Nu știu dacă e izolarea sau faptul că am mai mult timp, dar am o grămadă de idei pe care mi le notez și pe care sper să ajung să le ilustrez cât mai curând. Când sunt în pană de idei, încerc pe cât posibil să mă conving să iau o pauză și să fac altceva, să mă deconectez complet. Alteori mă uit la fotografii pentru inspirație atunci când o ilustrație trebuie să fie gata într-un timp scurt.

Care e primul lucru pe care vrei să-l faci când ieși din izolare?
Nici nu aș ști ce să aleg din lista mentală pe care mi-am făcut-o. Vreau să merg la munte, MĂCAR să ies în parc, să fac două photoshoot-uri pe care le-am planificat dinainte de izolare și pentru care am filme care stau în raft, să merg la un party drăguț. Aaa da, și să nu uit: să mă duc la magazin fără declarație! 

Un sfat pe care l-ai dat unui alt creativ în perioada asta. Sau unul pe care l-ai primit.
Am tot văzut asta pe net și mi se pare foarte important. Nu trebuie să existe nicio presiune să producem cât mai mult, să creăm cât mai mult, să citim 100 cărți sau să învățăm o limbă nouă. Fiecare dintre noi reacționează diferit la schimbare și dacă tot ce vrei să faci este să stai în pat cu ochii în Instagram, e perfect ok.

Acum că ai citit interviul, ce-ai zice de un refresh la wallpaper? Descarcă ilustrația Yannei Zosmer de aici:

Vezi și alte subiecte:

Qollection x Catrinel Vintilă: Summer Lounge

08-01-2020

Fie că drumurile te poartă la munte sau la mare, nu uita să iei cu tine șezlongul-prosop cu imprimeu colorat. La orice picnic sau ieșire pe plajă acesta îți va înveseli vara!

Ne vedem la TIFF? Interviu cu Tudor Giurgiu

07-28-2020

Când aproape nimeni nu mai spera că acesta va avea totuși loc, a venit vestea că TIFF își așteaptă oaspeții în perioada 31 iulie – 9 august.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.