Blog

Angela Gheorghiu, recital exceptional la Qreator

Joi, 25 iunie, ultimul episod al seriei Home Together Edition a dăruit comunității Qreator un regal muzical a cărui protagonistă a fost soprana Angela Gheorghiu. Acompaniat de pianistul Alexandru Petrovici, marele star internațional de operă a oferit cu generozitate un recital de neuitat pentru cei aproape 2600 de melomani care au asistat live la concert. 

Programul recitalului a fost format din două părți. Prima parte a inclus: Franz Schubert – Ständchen, Erik Satie - Je Te Veux, Georges Bizet – Habanera din opera Carmen, Paolo Tosti - 'A vucchella, Giuseppe Verdi – Brindisi, Vincenzo Bellini – Vaga Luna. A urmat un scurt intermezzo, susținut de pianistul Alexandru Petrovici, care a interpretat Frédéric Chopin – Studiu Revoluționar, apoi partea a doua a recitalului care a inclus două cântece compuse de Tiberiu Brediceanu, Floricică de pe apă și Dragu-mi-i, mândro, de tine, continuând cu Giacomo Puccini – O Mio Babbino Caro din opera Gianni Schicchi și, în încheiere, Frederick Loewe – I Could Have Danced All Night, piesă inclusă în celebrul muzical My Fair Lady.

Cu aproape trei mii de reacții, peste 1300 de comentarii și aproximativ 400.000 de vizualizări (până acum!), putem spune cu siguranță că acesta a fost evenimentul care s-a bucurat de cea mai mare audiență din seria Qreator - Home Together Edition, iar dacă vrei să (re)vezi recitalul, înregistrarea se află aici
Și, pentru că tot acest efort a fost pentru comunitatea Qreator, pentru public, am decis că, la acest ultim episod din serie, „recenzia” să fie compusă în totalitate din comentariile celor care ne-au fost alături pe tot acest parcurs de aproximativ trei luni – îți mulțumim!

Excepțională voce, excepțională doamnă! Mulțumiri pentru asemenea regal! 
Balsam pentru orice e această divină femeie!
Una dintre cele mai faimoase, talentate, frumoase soprane ale lumii, doamna Angela Gheorghiu a înnobilat cu vocea și prezența sa unul dintre cele mai distinse leagăne de cultură ale Bucureștiului - sediul Qreator.
Ne mândrim cu o asemenea artistă. Mii de mulțumiri pentru concert!
Pianistul valsează pe clape, superbă combinație.
Angela este din micul oraș Adjud. Ea l-a pus pe harta lumii. Sunt mândră că sunt româncă! 
O încântare, un vis! Ne mândrim cu așa valori, le urmărim cu sufletul în toată lumea! Mulțumim!!! 
Ma simt onorată să ascult în direct această minunată voce.
Mulțumim pentru acest regal! Dacă aș fi fost în sală strigam BRAVOOOOOOOOOO!
O doamnă superbă cu o voce divină!  
Excepțională doamnă cu voce de aur, iar repertoriul e așa de frumos, e o plăcere să îl urmărești! Felicitări domnului Alexandru Petrovici! Felicitări oamenilor care au gândit și au pus cap la cap acest recital minunat!
O voce cât o lume întreagă! Superlativul absolut! 
V-am ascultat admirându-vă vocea și bucuria de a cânta împreună cu Alexandru Petrovici. 
Sunt prea sărace cuvintele ca să exprime măreția artei dumneavoastră... Sunteți divină și sunt tare mândru că sunteți româncă. Tot respectul meu pentru tot ceea ce faceți pe tărâmul artei muzicale interpretative și de o valoare inestimabilă a vocii dumneavoastră. Jos pălăria, cu plecăciune și respect! Sărut mâna divei noastre de suflet! 
Felicitări! Sunteti minunată, balsam pe suflet. Vă admir, vă ascult. Mulțumesc echipei pentru asemenea cadou! 

La finalul recitalului, Angela Gheorghiu a mulțumit: „Aplauzele sunt o hrană pentru noi, artiștii. În ultima perioadă am stat acasă și m-am gândit și am auzit de voi, și vi s-a dus vestea. Și, chiar dacă de două luni nu am mai cântat, nu am studiat, pentru că îmi lipsea motivația, împreună cu prietenul meu și cu pianistul Alexandru Petrovici, ne-am spus, „De ce nu?”. Hai să facem o serată frumoasă în care să fim cu toții un pic mai optimiști și să înțelegem că viața fără muzică sau fără artă chiar nu are sens, cel puțin pentru mine.

Sunt fericită să constat că în România există și oameni care apreciază și valorifică așa cum pot ei mai bine cultura și arta muzicală, așa cum sunt cei de la Qreator, care au organizat această mini-stagiune pe timp de pandemie într-un mod extrem de profesionist. Îmi doresc să poată  învața cât mai multe instituții de la ei și, prin puterea exemplului lor, să promoveze cultura și adevarata artă în România.

Vă mulțumesc pentru invitație și să ne vedem cu bine în afară, să putem respira aerul curat, și sper, pe curând. Și în România, bineînțeles!” 

*** 

Seria Qreator - Home Together Edition se încheie pentru moment cu acest ultim episod grandios. Rămânem însă împreună și pregătim alte suprize și evenimente la care te așteptăm cu drag. Poți afla mai repede despre ele pe Facebook și Instagram

Pe foarte curând!

Vezi și alte subiecte:

Humans of Qreator: Interviu cu Arcadie Rusu (dansator și coregraf)

01-22-2021

În luna decembrie, Arcadie Rusu s-a numărat printre cei 7 artiști care ne-au împărtășit motivele pentru care se simt recunoscători la final de an, parte a proiectului 7 zile ale recunoștinței.

Luna Cadourilor continuă la Qreator by IQOS!

01-19-2021

Înainte de toate, bine ai revenit pe blogul Qreator by IQOS în 2021! Sperăm că ți-ai încărcat bateriile și pornești în noul an cu inspirație și idei pe care ești nerăbdător să le pui în practică!

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.