Blog

Aproape 1 Mai cu Adi Despot, The Kryptonite Sparks și Les Elephants Bizarres

În mod tradițional, 1 Mai ar fi presupus o fugă la mare sau măcar o întâlnire cu gașca de prieteni, dar 2020 ne-a provocat să găsim formule noi de a ne petrece timpul împreună. Și, cum totuși nu se poate 1 Mai fără muzică LIVE, am organizat un concert cu două trupe pe val: The Kryptonite Sparks și Les Elephants Bizarres. Așa cum a zis și Adi Despot, gazda acestui eveniment: Să cântăm ca și cum ar fi 1 Mai și noi suntem pe plajă!

Un concert de ascultat și dansat, ca și cum ne-am fi aflat cu toții la malul mării doar că… în propriile sufragerii. Publicul a intrat imediat în acest joc, iar comentariile au fost pe măsură: 

Mulțumim frumos pentru deja așteptata seară de joi! 
Sirop pentru urechi amorțite. 
Recunoașteți că... dansați! 
Băi băieți, îmi descărcați bateria la telefon și o încărcați pe cea a sufletului!

Închid ochii și sunt în Vamă. 
Excelent vibe în seara asta! Am dansat tot concertul! Felicitări și mulțumim! ❤

În caz că ai ratat ceva, îți reamintim setlist-urile: 

The Kryptonite Sparks:Nu ne dăm inapoi, Regina, Ne ascundem, Și golanii beau ceai, Noapte în Nord, Identitate,Ești, Ăștia suntem noi, Interlocutor. 

Les Elephants Bizarres: Hello!, The Elephants Gonna Take Your Soul, Smile, Necunoscut, Inima la soare, Focul, Eu cu tine și cealaltă fată?, În culori, Nu mă opri, Girls Gone Wild, Roșu neon, Trippin’

Ca de obicei, după concert am cules impresii la cald de la trupele invitate și ți le prezentăm în două interviuri care să-ți prelungească starea de bine din timpul concertului și întâlnirea cu artiștii! 

Interviu cu Rareș Diaconu, The Kryptonite Sparks

Cum a fost experiența acestui live pentru voi?
A fost fain, super interesant și provocator, pentru că a trebuit să regândim piesele în formulă fără tobe, că n-am putut să fim toți trei. A fost super cosy și intim, dar, live, a lipsit cumva energia pe care o primești instant de la public și care îți dă un boost când ești pe scenă. 

Au fost multe comentarii și reacții foarte calde.
Am văzut câteva dintre ele în timpul cântării, dar n-am putut să le vedem atunci pe toate. Am mai făcut noi niște live-uri pe canalele noastre și e plăcut și genul ăsta de interacțiune cu publicul, să putem vorbi cu cei care ne ascultă. 

Voi sunteți izolați împreună, tu și fratele tau.
Da, aici e o casă mare și studio și profităm de asta ca să stăm și să lucrăm împreună. 

Cum vă petreceți perioada asta?
Lucrăm la muzică, facem niște live-uri pe canalele noastre, comunicăm cu publicul. Cam atât. E o situație ciudată, neobișnuită, dar încercăm să avem o rutină și să mergem înainte. 

Ați descoperit sau redescoperit artiști noi în perioada asta? 
Aș menționa live-urile de la Pink Floyd care ne-au amintit de ce facem muzică. Noi mereu săpăm după artiști noi. Am descoperit recent trupa Grateful Dead, de exemplu. Și am revăzut seria Shrek! 

Ai un mesaj pentru fanii voștri?
Să rămânem în casă și să ne păstrăm speranța că o să fie bine și o să ne revedem curând la concerte, iar până atunci să avem grijă unul de celălalt și, dacă îi putem ajuta cumva, să cântăm, să vorbim. Noi suntem aici.

***

Interviu cu Ștefan Matei, Les Elefantes Bizzares 

Cum a fost această experiență inedită de live?
A fost o premieră pentru noiși a fost un eveniment cu atât mai special pentru că n-am mai ieșit de mult din casă și a trebuit să mergem la sala de repetiții cu ocazia asta. Cu o seară înainte am avut emoții destul de mari, dar după cântare m-am uitat la comentarii și am fost super surprins de ce au scris oamenii și le muțumim mult de tot pentru ele și pentru că au fost cu noi. 

De când n-ați mai fost împreună în formulă de cântare?
Cam de când a început lockdown-ul. Ultimul nostru concert a fost în octombrie, dar ne-am mai văzut la repetiții și online, după asta. 

Cum vă descurcați în perioada asta?
Nu e chiar așa de greu, de fapt. Stăm în casă. Sigur, trebuia să avem niște concerte. Nu mai sunt. Dar am lansat o piesă nouă în izolare, cu clip făcut tot așa, în perioada asta. 
Eu am și job ”de zi”, lucrez de acasă. 

Cum îți petreci timpul liber?
Am ascultat mai multă muzică, am văzut mai multe filme, multe documentare despre muzică și despre diferiți artiști, am descoperit multe lucruri din culise. 

Ai vreo recomandare?
Îmi plac foarte mult Succession și Money Heist, chiar dacă acesta e mai mainstream. 

Ai vreun mesaj pentru fani?

Să stea cuminți în casă și trompa sus! 

***

Săptămâna aceasta, la Qreator Home Together Edition, am pregătit pentru voi Freak Show, un regal actoricesc semnat Florin Piersic Jr., spectacol de teatru absolut de neratat! 

Vezi și alte subiecte:

Acasă la Qreatori: Yanna Zosmer

05-21-2020

De când stăm cu toții acasă, rutinele și prioritățile ni s-au schimbat. Unii dintre noi se simt mai creativi, alții găsesc inspirație în locuri neașteptate.

Acasă la Qreatori: Vlad Dumitrescu

05-14-2020

O nouă săptămână, un nou motiv să descoperim casa unui alt ilustrator român.

Ce vrei să descoperi azi?