Blog

BUN VENIT INSTITUTULUI QREATOR!

Acum un an ne-am propus să redăm Vila Oromolu Bucureștiului și bucureștenilor. În ultimele 12 luni am reușit să o transformăm într-un hub al creativității, care a găzduit peste 450 de evenimente și căruia i-au trecut pragul peste 30.000 de bucureșteni.  

 

După experiențele acumulate în acest an, din dialogul avut cu cei care ne-au vizitat sau cu care am colaborat pentru proiecte Qreator, am decis  să ne implicăm și mai mult în comunitatea creativă din care facem parte și lansăm o nouă provocare publicului – Institutul Qreator, platformă de conținut și colaborări artistice.  Astfel, ne propunem să transformăm acest hub al creativității într-un hub al valorilor. 

Misiunea Institutului este aceea de a genera și de a curatoria conținut de calitate, de a fi un loc al dialogului între curatori și comunitățile lor. Institutul QREATOR reunește comunitățile interesate de: muzică, film, fotografie, scris, dans, teatru, modă, domeniul afacerilor și gastronomie. 

Institutul își propune să genereze conținut relevant pentru comunitățile creative, dar și să curatorieze proiecte generate de acestea. Institutul Qreator va face acest lucru cu ajutorul a șapte curatori, cu mandat de un an la Institut. Primii curatori sunt: Adrian Despot - #manoftalent, Răzvan Exarhu - #manoftaste, Dragoș Bucurenci - #manofpeople, Mirela Bucovicean - #womanofstyle, Marius Chivu - #manofwords, Tudor Giurgiu - #manofcinema, echipa Apropo TV- #teamofcreativity. Institutul reprezintă intersecția dintre valorile curatorilor și valorile brandului.

Cei șapte curatori vor dezvolta proiecte care vor implica comunitățile atât offline, dar și online în anul în care au mandat și se vor întâlni trimestrial pentru discuții despre strategia și viziunea Institutului, valorilor sale și liniilor curatoriale. Creativitatea și expertiza celor șapte reprezintă cheia către un dialog deschis cu comunitățile creative din următoarele domenii: muzică, film, fotografie, scris, dans, teatru, modă, business, gastronomie. 

Bun venit Institutului Qreator! 

Vezi și alte subiecte:

Qreator – Home Together Edition: aplauze și mulțumiri!

07-10-2020

În fiecare joi seară, timp de trei luni, am fost împreună, online, live, cu artiști pe care ne-ar fi fost drag să-i avem oaspeți în casa Qreator, alături de comunitatea noastră excepțională, dar și de alți noi prieteni care au ales să ni se alăture.

SPLASH OF COLORS BY CORNELIA SPĂTARU

07-01-2020

Ploile calde de vară merită o ținută pe măsură: Qollection x Cornelia Spătaru propune două pelerine de ploaie în culori și modele efervescente pentru ea și pentru el.

Ce vrei să descoperi azi?