Blog

BUN VENIT INSTITUTULUI QREATOR!

Acum un an ne-am propus să redăm Vila Oromolu Bucureștiului și bucureștenilor. În ultimele 12 luni am reușit să o transformăm într-un hub al creativității, care a găzduit peste 450 de evenimente și căruia i-au trecut pragul peste 30.000 de bucureșteni.  

 

După experiențele acumulate în acest an, din dialogul avut cu cei care ne-au vizitat sau cu care am colaborat pentru proiecte Qreator, am decis  să ne implicăm și mai mult în comunitatea creativă din care facem parte și lansăm o nouă provocare publicului – Institutul Qreator, platformă de conținut și colaborări artistice.  Astfel, ne propunem să transformăm acest hub al creativității într-un hub al valorilor. 

Misiunea Institutului este aceea de a genera și de a curatoria conținut de calitate, de a fi un loc al dialogului între curatori și comunitățile lor. Institutul QREATOR reunește comunitățile interesate de: muzică, film, fotografie, scris, dans, teatru, modă, domeniul afacerilor și gastronomie. 

Institutul își propune să genereze conținut relevant pentru comunitățile creative, dar și să curatorieze proiecte generate de acestea. Institutul Qreator va face acest lucru cu ajutorul a șapte curatori, cu mandat de un an la Institut. Primii curatori sunt: Adrian Despot - #manoftalent, Răzvan Exarhu - #manoftaste, Dragoș Bucurenci - #manofpeople, Mirela Bucovicean - #womanofstyle, Marius Chivu - #manofwords, Tudor Giurgiu - #manofcinema, echipa Apropo TV- #teamofcreativity. Institutul reprezintă intersecția dintre valorile curatorilor și valorile brandului.

Cei șapte curatori vor dezvolta proiecte care vor implica comunitățile atât offline, dar și online în anul în care au mandat și se vor întâlni trimestrial pentru discuții despre strategia și viziunea Institutului, valorilor sale și liniilor curatoriale. Creativitatea și expertiza celor șapte reprezintă cheia către un dialog deschis cu comunitățile creative din următoarele domenii: muzică, film, fotografie, scris, dans, teatru, modă, business, gastronomie. 

Bun venit Institutului Qreator! 

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

INTERVIURILE ENDLESS BRÂNCUȘI LA QREATOR (III)

02-22-2020

Până pe 26 februarie, la Qreator puteți admira expoziția #Brâncuși he[ART]beat, al cărei vernisaj a făcut parte din evenimentul Endless Brâncuși, prin care am adus un omagiu marelui creator român.

Ce vrei să descoperi azi?