Blog

CREATIVITATEA CA STIL DE VIAȚĂ: LUCRURILE DESPRE CARE NU VORBIM

Workshop de creativitate cu Diana Cosmin 

Culisele creativității ascund lucruri concrete și mult mai aplicate decât ne-am gândi atunci când ne imaginăm activitatea unui om “creativ”, indiferent de domeniu. Realitatea e că nu putem fi creativi fără muncă, disciplină și rigori despre care nu vorbește nimeni.  

Întâlnirea noastră a fost o discuție concretă și aplicată despre: 

  • cum provocăm creativitatea, prin ritualuri și disciplină;
  • cum găsim și cum susținem un ritm de lucru prin care să ne exprimăm creativitatea;
  • demitizarea relației dintre inspirație și creație;
  • motivația care stă la baza creativității;
  • cu ce hrănim concret creativitatea: tactici, strategii, sfaturi, tips-uri, experiențe;
  • resursa secretă a creativității: curiozitatea;
  • discuție aplicată cu exemple, povești și împărtășiri.

Povestea completă a evenimentului, dar fără energia și efervescența pe care doar live le puteai simți, pe FINE SOCIETY:  

CINE A PARTICIPAT?

Au fost un total de 30 de persoane, cu activități dintre cele mai variate: avocați, specialiști în marketing digital, stiliști și experți de beauty, designeri de interior, oameni de comunicare, doi medici, un broker financiar, trei bloggeri care scriu pe diferite teme (parenting, lifestyle, modă), câțiva oameni de corporație, psihologi, coach și antreprenori.

CUM A FOST?

Camera de Dans și Film este un loc foarte plăcut pentru a ține seminarii, pentru că e suficient de mare pentru a putea avea un public relevant, dar suficient de intimă pentru o dezbatere productive, în care fiecare participant să aibă ocazia de a se exprima. La finalul serii am luat scaunele și le-am așezat în cerc, ca să dezbatem chestiunile din prezentare, deci e și foarte flexibilă.  

UN SFAT PENTRU OAMENII CREATIVI AI BUCUREȘTIULUI 

“Încercați să priviți ceea ce privește toată lumea și să vedeți unghiul și detaliile pe care nu le-a observat nimeni până acum” 

CE URMEAZĂ? 

Fine Society și Qreator vor mai găzdui în noiembrie și alte evenimente pe teme de interes general, pentru ca dezbaterea și procesul de împărtășire să nu stea pe loc.

Vezi și alte subiecte:

Hai la party: Art Out Loud!

12-10-2019

S-a dus vestea petrecerilor organizate de noi, așa că nu puteam sfârși acest an grozav altfel decât alături de prietenii din comunitatea Qreator, muzică și artă, așa cum te-am obișnuit!

Prietenii Qreator: TEDx, Bold and Brilliant!

12-09-2019

La Qreator te întâmpinăm în fiecare zi cu inspirație și provocări, un loc în care creativitatea celor care ne trec pragul își găsește moduri noi de expresie și construim relații cu parteneri de excepție care ne împărtășesc valorile.

Ce vrei să descoperi azi?