Blog

Cum a fost Diploma la Qreator by IQOS!

Festivalul Diploma, în cadrul căruia și-au expus lucrările absolvenții facultăților vocațional-creative din România și cel de-al doilea proiect dezvoltat în cadrul parteneriatului The Institute – Qreator by IQOS, tocmai s-a încheiat. 

Evenimentul s-a desfășurat în două locații din București, la Combinatul Fondului Plastic, unde au fost expuse lucrările generației 2020, și în #HouseOfCreativity, B-dul Aviatorilor nr. 8A, unde a fost găzduită expoziția The Future of Fashion. 

Pentru aproape zece zile, vizitatorii au putut admira lucrările expuse într-o capsulă dedicată diversității pe care o generație de absolvenți o poate oferi și care i-a prezentat pe: Alexandra Elena Deaconu, Andra Ghinea, Andrada Oprean, Bianca Dragne, Claudiu Burcă, Ioana Șerban, Mariana Pădurariu, Medeea Ene, Octavia Chiru, Victoria I. Leea și Vlad Cheregi. 

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, patru designeri, pe care îi prezentăm mai jos, au avut mini-expoziții personale. The Future of Fashion a prezentat un veritabil dialog al generațiilor, dar și o incursiune în istoria foarte recentă a tendințelor în domeniu. 

Șteff Chelaru trăiește în spiritul prezentului provocator, dar creează pentru viitor. Creațiile sale impresionează prin preocuparea față de tipar, prin materialitate, prin personajele și poveștile imaginate, dar mai ales prin finisaje. Înclinația acesteia către detalii și către ficțiune au împins-o și au încurajat-o ca, după finalizarea studiilor masterale și de licență în cadrul Universității de Arte din București, să studieze mai departe decorul și costumul la Universitatea Națională de Teatru și Film.

Colecția prezentată de Șteff Chelaru la Diploma 2020 poate fi admirată aici, într-o prezentare făcută de Mirela Bucovicean și Maria Neneciu. 

Sabina Pop e un designer român de prêt-a-porter. A obţinut atât diploma de licenţă, cât şi pe cea de master la secţia Modă/Design Vestimentar a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Momentan este înscrisă în programul doctoral al aceleiaşi instituţii şi continuăsă fie influenţată de legătura existentă între arta contemporană şi design. Creațiile ei sunt lejere, uşor de purtat şi sunt caracterizate de culori puternice, efervescente şi diverse modele grafice în juxtapuneri jucăușe.

Colecția prezentată de Sabina Pop la Diploma 2020 poate fi admirată aici, într-o prezentare făcută de Mirela Bucovicean și Maria Neneciu. 

Alexandru Floarea este absolvent al Universităţii Naţionale de Arte “George Enescu” din Iaşi, secția Modă-Design Vestimentar. Lucrările sale au fost prezentate la evenimente precum Bilbao International Art and Fashion, Romanian Design Week sau Vienna Design Week. Relația sa cu moda este una extrem de personală, iar modalitatea de comunicare cea mai des întâlnită este neconvenționalul. Alexandru caută în permanență noi modalități de exprimare, prin experimente personale cu materiale neconvenționale, iar lucrările sale se opun convențiilor normative ale frumuseții și reprezintă o reflecție asupra prejudecăților și limitărilor judecăților estetice. 

Colecția prezentată de Alexandru Florea la Diploma 2020 poate fi admirată aici, într-o prezentare făcută de Mirela Bucovicean și Maria Neneciu.

Lucian Arsene a studiat Modă-Design Vestimentar (licență) și Strategii de Modă și Costum (master) la UNArte București, în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design. În tot ceea ce face, vorbește despre libertate, dar o libertate cu un iz romantic modern, complex, future forward, cu linii de clasic și încearcă să contureze un corp de design cu o identitate contemporană. A dezvoltat un interes aparte pentru artă, în special pentru influențele personale creative ce intervin în conturarea proiectelor din domeniu. Colecția prezentată de Lucian Arsene la Diploma 2020 poate fi admirată aici, într-o prezentare făcută de Mirela Bucovicean și Maria Neneciu. 

Sperăm că ți-a plăcut viitorul, așa cum se vede prin măieștria acestor designeri emergenți, iar dacă te interesează care sunt trendurile acestei industrii, îți recomandăm să citești și interviul cu Mirela Bucovicean, fondator Molecule F și curator al Institutului Qreator! 

Vezi și alte subiecte:

HUMANS OF QREATOR: INTERVIU CU SIMION BOGDAN-MIHAI

12-02-2020

Simion Bogdan-Mihai este cel mai tânăr culegător și promotor al muzicii tradiționale orale acustice.

Teatru LIVE la Qreator by IQOS: Noi4!

11-27-2020

Joi, 19 noiembrie, la Qreator by IQOS a fost TEATRU. Chiar așa, cu majuscule, la superlativ, jucat cu măiestrie și transmis live către mai bine de 1.300 de spectatori.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.