Blog

De vorbă cu Alex Miclăuș, primul câștigător Call for Artists

În octombrie 2019, lansam o competiție care dă o voce tinerilor creatori din toată țara. Artiști aflați la început de drum, care au nevoie de toate susținerea și promovarea. Call for Artists – Qollection 2020 și-a desemnat deja primii doi câștigători, ale căror colecții le veți vedea în ianuarie și februarie. Am stat de vorbă cu Alex Miclăuș, designer-ul obiectului de iluminat The Light Catcher. Vezi care a fost experiența lui în competiție și nu uita să treci pe la noi, ca să vezi Qollection-ul în realitate.

Câteva cuvinte despre tine:

Mă numesc Alex Miclăuș, sunt artist clujean născut în Maramures, absolvent de Design în cadrul Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, și activez ca designer de produs de 3 ani. Probabil cel mai important milestone a fost primirea ca membru in Uniunea Artistilor din Romania, specialitate Design, filiala din Baia Mare.

Cum ai aflat de Call for Artists – Qollection 2020?

Social media: Facebook și pe urmă Instagram.

Cum ai decis să te înscrii în competiție? Cum ți s-a părut procesul?

Fiind din Cluj, nu știam încă de Qreator, dar nu am stat pe gânduri... m-a captat instant, am fost plăcut surprins, iar procesul de înscriere a fost unul extrem de simplu.

Care e cea mai challenging parte pentru un artist aflat la început de drum?

Provocarea cea mai mare pentru un artist este sa admită că lucrarea lui se apropie de final. 

Ai deja un brand sau plănuiești să îți faci unul? Care e planul pe termen scurt?

Activez în domeniul graphic design sub propriul nume și dețin câteva brevete de corpuri de iluminat pe care le-am gândit ca branduri. E vorba de The Light Catcher, proiectul câștigător în Call for Artists – Qollection 2020 și NoduRar, o lampă inspirată din nodul Maramureșean. Pe termen scurt, îmi doresc să mă concentrez pe colectia The Light Catcher și creșterea brandului.

Cum ai aflat că ai câștigat? La ce te-ai gândit atunci când ai fost anunțat?

Am primit vestea telefonic, după un weekend în care The Light Catcher a fost expusă în cadrul festivalului de lumină din Cluj Napoca, LightsOn România. Am fost invadat de emoții, dar cel mai încântat am fost de confirmarea conceptului prin decizia juriului Qreator.

Ce i-ai spune unui artist la început de drum care încă nu știe dacă să se înscrie sau nu în Call for Artists – Qollection 2020?

Să iasă din zona de confort, neapărat, și să-și respecte conceptul. Să știe că e ușor să intre în contact cu oameni faini de tot și va avea oportunitatea să își promoveze talentul.

Ai auzit-o chiar de la primul câștigător al competiției: curaj, e simplu să îți transformi ideile într-un Qollection anul acesta. Înscrie-te în a doua etapă!

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

INTERVIURILE ENDLESS BRÂNCUȘI LA QREATOR (III)

02-22-2020

Până pe 26 februarie, la Qreator puteți admira expoziția #Brâncuși he[ART]beat, al cărei vernisaj a făcut parte din evenimentul Endless Brâncuși, prin care am adus un omagiu marelui creator român.

Ce vrei să descoperi azi?