Blog

DIN 20 SEPTEMBRIE, ARTA IESE ÎN STRADĂ LA QREATOR

Evenimentul Street Art Creativity dă iar semnalul pentru arta care iese în stradă! Ne vedem în Aviatorilor 8A cu șase artiști și cinci lucrări de admirat!

Toamna încă ne alintă cu vreme încă bună, așa că săptămâna viitoare v-am pregătit un motiv în plus să faceți o plimbare prin oraș: Street Art Creativity! Este un eveniment Qreator realizat în colaborare cu asociația Art Walks Street AWS, prin care șase tineri artiști vor expune în exteriorul casei noastre cinci lucrări de artă numai bune de admirat în lumina soarelui blând de toamnă!

Vă așteptăm, așadar, între 20 septembrie și 11 octombrie, pentru a vă bucura de zile și arte frumoase. Până atunci, citiți câteva detalii despre cei șase artiști care au qreat (sic!) opere special pentru acest eveniment și pe care le veti putea vota... dar despre asta o să vorbim cu altă ocazie! Acum, artiștii! 

Anca Vintilă Dragu, artist ceramist și designer de obiect, își găsește inspirația în ambientul urban, natură și în experiențele pe care le trăiește. Dacă ar avea de ales, cel mai mult i-ar plăcea să-și expună lucrările la Tate Modern. Până atunci, însă, expune la Street Art Creativity o lucrare intitulată COLONADĂ.

Bogdan Cazacincu, artist vizual, spune că inspirația sa vine din spațiile publice, în special din trafic și dezordinea urbană, pentru că ”e important, ca artist, să te legi de mediul în care trăiești”. Artistul său preferat este Carlos Cruz-Diez și crede că Street Art Creativity în stradă e un foarte bun prilej de familiarizare a publicului cu arta.

Daniel Petria, student UNARTE, secția Sculptură, este pasionat de teme ale figurativului și clasicismului din Grecia Antică, iar artistul său preferat este Constantin Brâncuși. I-ar plăcea să expună la Paris, pentru toată atmosfera, poezia și poveștile orașului!

Dan Marincovici, sticlar, artist în lemn, creator de lămpi, începe fiecare lucrare prin a se relaxa și a-și limpezi gândurile înainte să realizeze primele schițe. Găsește inspirație în muzică și natură, admiră felul în care Piet Mondrian simplifică formele și totuși le oferă identitate și i-ar plăcea să expună la MoMA. Lucrarea sa, pe care o puteți admira în cadrul Street Art Creativity, se numește Arc of Evolution.

(Bogdan) Nica și (Andrei Gabriel) Ion sunt sculptori și realizează împreună o lucrare pentru Street Art Creativity: Nașterea Creației. Artiștii lor preferați sunt Anselm Kiefer și Marina Abramović.

Vezi și alte subiecte:

INTERVIURI CU VIITORII DESIGNERI QOLLECTION. ANDRA RAICU - APRILIE 2020

02-14-2020

Stăm de vorbă cu cei care au câștigat competiția Call for Artists - Qollection 2020 și urmează să creeze o colecție limitată în 2020. Azi, Andra Raicu - Qollection Aprilie 2020.

Interviuri cu viitorii designeri Qollection. Anca Cernea - Martie 2020

02-12-2020

Stăm de vorbă cu cei care au câștigat competiția Call for Artists - Qollection 2020 și urmează să creeze o colecție limitată în 2020.

Ce vrei să descoperi azi?