Blog

DIN 20 SEPTEMBRIE, ARTA IESE ÎN STRADĂ LA QREATOR

Evenimentul Street Art Creativity dă iar semnalul pentru arta care iese în stradă! Ne vedem în Aviatorilor 8A cu șase artiști și cinci lucrări de admirat!

Toamna încă ne alintă cu vreme încă bună, așa că săptămâna viitoare v-am pregătit un motiv în plus să faceți o plimbare prin oraș: Street Art Creativity! Este un eveniment Qreator realizat în colaborare cu asociația Art Walks Street AWS, prin care șase tineri artiști vor expune în exteriorul casei noastre cinci lucrări de artă numai bune de admirat în lumina soarelui blând de toamnă!

Vă așteptăm, așadar, între 20 septembrie și 11 octombrie, pentru a vă bucura de zile și arte frumoase. Până atunci, citiți câteva detalii despre cei șase artiști care au qreat (sic!) opere special pentru acest eveniment și pe care le veti putea vota... dar despre asta o să vorbim cu altă ocazie! Acum, artiștii! 

Anca Vintilă Dragu, artist ceramist și designer de obiect, își găsește inspirația în ambientul urban, natură și în experiențele pe care le trăiește. Dacă ar avea de ales, cel mai mult i-ar plăcea să-și expună lucrările la Tate Modern. Până atunci, însă, expune la Street Art Creativity o lucrare intitulată COLONADĂ.

Bogdan Cazacincu, artist vizual, spune că inspirația sa vine din spațiile publice, în special din trafic și dezordinea urbană, pentru că ”e important, ca artist, să te legi de mediul în care trăiești”. Artistul său preferat este Carlos Cruz-Diez și crede că Street Art Creativity în stradă e un foarte bun prilej de familiarizare a publicului cu arta.

Daniel Petria, student UNARTE, secția Sculptură, este pasionat de teme ale figurativului și clasicismului din Grecia Antică, iar artistul său preferat este Constantin Brâncuși. I-ar plăcea să expună la Paris, pentru toată atmosfera, poezia și poveștile orașului!

Dan Marincovici, sticlar, artist în lemn, creator de lămpi, începe fiecare lucrare prin a se relaxa și a-și limpezi gândurile înainte să realizeze primele schițe. Găsește inspirație în muzică și natură, admiră felul în care Piet Mondrian simplifică formele și totuși le oferă identitate și i-ar plăcea să expună la MoMA. Lucrarea sa, pe care o puteți admira în cadrul Street Art Creativity, se numește Arc of Evolution.

(Bogdan) Nica și (Andrei Gabriel) Ion sunt sculptori și realizează împreună o lucrare pentru Street Art Creativity: Nașterea Creației. Artiștii lor preferați sunt Anselm Kiefer și Marina Abramović.

Vezi și alte subiecte:

Imaginația prinde aripi la Qreator by IQOS!

09-15-2020

De câte ori ai fost într-un muzeu sau într-o galerie de artă și te-ai întrebat cum se simte la atingere un exponat sau altul? Ce textură are? Ce zgomot ar scoate dacă ai interacționa cu el?

Qreator by IQOS și cele șapte expoziții Design Flags

09-08-2020

În perioada 13-20 septembrie, te așteptăm la Qreator by IQOS pentru a intra în lumea designului internațional, într-un eveniment expozițional fără precedent: Design Flags, parte din Romanian Design Week.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.