Blog

Expo #MustSee la Qreator: A R T G I T A T O R S

La finele săptămânii trecute, Qreator a găzduit vernisajul expoziției Artgitators by Eglantina von Becheru – un eveniment-concept în care arta și designul experiențial au devenit instrumente pentru a agita tradiția, a ridica semne de întrebare asupra percepțiilor noastre și pentru a instiga Noul în gândire. 

Evenimentul a prilejuit invitaților o călătorie multisenzorială prin conceptele artistice propuse de Eglantina von Becheru și expuse în toată casa Qreator. Seara a fost completată de cocktails cu un design special, muzică clasică dar și de prezențe inedite, lămpi și abajururi cel putin surprinzătoare
„Artgitators lansează semne de întrebare asupra a șase teme cu impact social printr-o colecție de șase tablouri a căror descoperire este o experiență în sine. Fie că vorbim despre religie, consumerism sau comunitatea LGBTQ+, de exemplu, percepția noastră este îngrădită de norme sociale și politice. Expoziția folosește suprarealismul pentru a sparge limitele convenționalului și a introduce privitorului noi orizonturi atât de gândire, cât și de înțelegere”, explică Eglantina. 

Operele artistei sunt provocatoare, pe alocuri chiar (auto)ironice, explicite dar, în același timp, generoase în a lăsa loc interpretărilor subiective ale fiecărui vizitator, priviri intense și ludice către lumea noastră interioară. 
Un tur al expoziției A R T G I T A T O R S este un city-break într-un univers imaginar și foarte creativ, care debordează de curiozitate dar poate oferi unghiuri noi pentru dileme primordiale, am putea să-i spunem chiar EGGcentric!   

Expoziția este deschisă publicului la Qreator până pe 7 decembrie.

Vezi și alte subiecte:

The Mono Jacks la Qreator – Home Together Edition

04-06-2020

Ți-am promis că o să organizăm în continuare evenimente de neuitat – de data aceasta transmise în direct, la tine acasă – și ne ținem de cuvânt!

QOLLECTION CONCRETE EMOTIONS BY ANDRA RAICU

04-01-2020

Andra Raicu, designer de interior și cea care semnează Qollection aprilie – Concrete Emotions, este fascinată de latura sensibilă și creativă a materialelor industriale.

Ce vrei să descoperi azi?