Blog

eXposed by Adrian Despot: Valeria Stoica

În 9 noiembrie, la Qreator by IQOS, Adrian Despot a organizat o nouă întâlnire din seria eXposed în care prezintă artiști underground mai puțin cunoscuți, dar care, în opinia sa, merită cu siguranță aprecierea publicului. 

„Sunt un mare fan al tău, mă bucur foarte tare că ai apărut, că te-am descoperit și că ai acceptat invitația mea la Qreator by IQOS”, a fost introducerea lui Adrian Despot pentru Valeria Stoica, artista originară din Nisporeni, Republica Moldova. 

Pentru început, gazda evenimentului și-a provocat invitata să povestească mai multe despre sine și despre drumul său muzical. Cu influențe ca Damien Rice, Kings of Convenience sau Cat Power, Valeria a înregistrat câteva piese și le-a pus pe YouTube, iar de aici drumul până la Radio (Guerilla) și un telefon de la o casă de producție (HaHaHa) a fost destul de rapid. 

- Dacă ar fi să pleci acum într-un turneu cu 2-3 trupe românești potrivite cu mood-ul tău, pe cine ai alege? 
- Una din trupe ar fi, cu siguranță, Golan. 

Adrian Despot a povestit apoi despre Creative Camp, proiectul Electric Castle, în care Valeria și Golan au lucrat împreună, iar artista a admis că acesta a fost inspirația și imboldul pentru cel de-al doilea album al său. 

Alături de Flaminia și Andrei, cei doi artiști instrumentiști, care au însoțit-o la Qreator by IQOS, Valeria a susținut și un mini-concert de șase piese. N-a lipsit nici piesa despre care am aflat și că e difuzată în mai multe țări, din Italia până în Japonia, 


Conversația condusă de Adrian Despot a vizat subiecte variate, cum ar fi colaborarea unui artist cu una sau mai multe case de producție, promovare, timiditatea artiștilor români la început de drum în cariera artistică, sistemul educațional formal muzical și schimbările aduse de pandemie. Am aflat astfel că Valeria a găsit, în sfârșit, răgazul de a trece granița stilurilor preferate și a ascultat mai multe genuri muzicale, inclusiv techno și a găsit câte ceva interesant în fiecare. 

Îți mulțumim dacă ai fost printre cei care au urmărit live transmisia noastră și l-ai aplaudat pe Adrian Despot, împreună cu invitata sa și cei doi instrumentiști! Te așteptăm și la viitoarele evenimente Qreator by IQOS – le anunțăm din vreme in site, în secțiunea Evenimente si aici, pe blog!

Vezi și alte subiecte:

Instrumentele bizare la aniversare!

07-31-2021

Pe 31 iulie se celebrează Ziua Instrumentelor Neuzuale. Originile acestei sărbători nu sunt cunoscute, însă noi credem că e o ocazie la fel de bună ca oricare alta pentru a face încă o reverență în fața creativității.

Simplitatea ca stil de viață

07-12-2021

Urmând ca trend minimalismul, încurajați de noile filosofii scandinave cu privire la o viață mai simplă – Hygge, Likke sau Lagom – dar și de lecțiile celebrei Marie Kondo, putem păși, în ritm comod, către o viață mai simplă.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

QREATOR.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla informații despre locația noastă, dar și despre magazinul IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să facilizeze renunțarea la fumat. IQOS NU ESTE LIPSIT DE RISCURI. Eliberează nicotină, care crează dependență și este destinat fumătorilor adulți.