Blog

eXposed by Adrian Despot: Valeria Stoica

În 9 noiembrie, la Qreator by IQOS, Adrian Despot a organizat o nouă întâlnire din seria eXposed în care prezintă artiști underground mai puțin cunoscuți, dar care, în opinia sa, merită cu siguranță aprecierea publicului. 

„Sunt un mare fan al tău, mă bucur foarte tare că ai apărut, că te-am descoperit și că ai acceptat invitația mea la Qreator by IQOS”, a fost introducerea lui Adrian Despot pentru Valeria Stoica, artista originară din Nisporeni, Republica Moldova. 

Pentru început, gazda evenimentului și-a provocat invitata să povestească mai multe despre sine și despre drumul său muzical. Cu influențe ca Damien Rice, Kings of Convenience sau Cat Power, Valeria a înregistrat câteva piese și le-a pus pe YouTube, iar de aici drumul până la Radio (Guerilla) și un telefon de la o casă de producție (HaHaHa) a fost destul de rapid. 

- Dacă ar fi să pleci acum într-un turneu cu 2-3 trupe românești potrivite cu mood-ul tău, pe cine ai alege? 
- Una din trupe ar fi, cu siguranță, Golan. 

Adrian Despot a povestit apoi despre Creative Camp, proiectul Electric Castle, în care Valeria și Golan au lucrat împreună, iar artista a admis că acesta a fost inspirația și imboldul pentru cel de-al doilea album al său. 

Alături de Flaminia și Andrei, cei doi artiști instrumentiști, care au însoțit-o la Qreator by IQOS, Valeria a susținut și un mini-concert de șase piese. N-a lipsit nici piesa despre care am aflat și că e difuzată în mai multe țări, din Italia până în Japonia, dar te invităm să urmărești eXposed aici pentru a afla care este aceasta. 

Conversația condusă de Adrian Despot a vizat subiecte variate, cum ar fi colaborarea unui artist cu una sau mai multe case de producție, promovare, timiditatea artiștilor români la început de drum în cariera artistică, sistemul educațional formal muzical și schimbările aduse de pandemie. Am aflat astfel că Valeria a găsit, în sfârșit, răgazul de a trece granița stilurilor preferate și a ascultat mai multe genuri muzicale, inclusiv techno și a găsit câte ceva interesant în fiecare. 

Îți mulțumim dacă ai fost printre cei care au urmărit live transmisia noastră și l-ai aplaudat pe Adrian Despot, împreună cu invitata sa și cei doi instrumentiști! Te așteptăm și la viitoarele evenimente Qreator by IQOS – le anunțăm din vreme pe pagina noastră de Facebook! Stay tuned! 

Vezi și alte subiecte:

HUMANS OF QREATOR: INTERVIU CU SIMION BOGDAN-MIHAI

12-02-2020

Simion Bogdan-Mihai este cel mai tânăr culegător și promotor al muzicii tradiționale orale acustice.

Teatru LIVE la Qreator by IQOS: Noi4!

11-27-2020

Joi, 19 noiembrie, la Qreator by IQOS a fost TEATRU. Chiar așa, cu majuscule, la superlativ, jucat cu măiestrie și transmis live către mai bine de 1.300 de spectatori.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.