Blog

#fallincolours, fotoprovocarea toamnei!

Poate că cel mai cunoscut vers ”de sezon” vine de la Nichita, „A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva”, dar și unul dintre cele mai frumoase gânduri despre acest anotimp: ”Dacă timpul ar fi avut frunze, ce toamnă!”. 

Ce toamnă, chiar așa, exact ce toamnă vedeți voi vrem și noi să vedem și aceasta este și provocarea pentru noua sesiune a seriei noastre #qreatordeinspiratie, una în care vă invităm să surprindeți generozitatea vizuală a acestui anotimp! Mai ales că propunerea anterioară, #endlesssummer a inspirat zeci de fotografi să devină creatori de inspirație - și vă mulțumim pentru asta!  

În perioada 10 octombrie – 15 noiembrie, surprindeți cea mai spectaculoasă, caldă, vie sau nostalgică toamnă, postați imaginea pe Instagram cu tag-urile #qreatordeinspiratie și #fallincolours, și puteți câștiga admirația publicului, dar și un premiu mai… concret! 

Ca și la provocarea anterioară, imaginile voastre vor face obiectul votului public, între 18 și 22 noiembrie, iar cele mai apreciate zece imagini ajung la jurizare. Juriul, condus de fotograful Adi Bulboacă*, o să aleagă cinci fotografii pe care noi o să le premiem cu câte o ramă de la MOEBE, unul dintre cele mai în vogă studiouri de design scandinav. 

Pentru mai multe detalii, puteți consulta regulamentul aici, iar pentru extra inspirație, un cântec perfect:

*Despre Adi Bulboacă, într-o scurtă (auto)descriere:

M-am născut în vara lui ’88 și 16 ani mai târziu am început să fac fotografii. În cealaltă jumătate de viață care a urmat, am fotografiat un pic peste 1000 de spectacole de teatru și de dans, actori pe care nu i-am mai numărat, trenuri din România, Balcani și Rusia, festivaluri de film și de muzică, Dacii 1310. Folosesc aparate digitale, pe film, iar împreună cu Irina, muza și logodnica mea, am consumat câteva sute de cutii de Polaroid.

În următorii ani, vreau să petrec mai mult timp în studio pentru un proiect la care am început să mă gândesc acum aproape zece ani și multe nopți în care să arhivez și să indexez fotografiile de la teatru. În același timp, sper să mă lovesc de subiecte care să mă inspire și să mă țină cu aparatul la ochi, pe drumuri.

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

INTERVIURILE ENDLESS BRÂNCUȘI LA QREATOR (III)

02-22-2020

Până pe 26 februarie, la Qreator puteți admira expoziția #Brâncuși he[ART]beat, al cărei vernisaj a făcut parte din evenimentul Endless Brâncuși, prin care am adus un omagiu marelui creator român.

Ce vrei să descoperi azi?