Blog

Hai la party: Art Out Loud!

S-a dus vestea petrecerilor organizate de noi, așa că nu puteam sfârși acest an grozav altfel decât alături de prietenii din comunitatea Qreator, muzică și artă, așa cum te-am obișnuit! 
Așadar, pe 18 decembrie, de la ora 19, vino și tu la adresa binecunoscută, Aviatorilor 8A – invitația te așteaptă! 

Pentru cea din urmă petrecere a anului am ales să prezentăm un mix de artă și muzică prin îmbinarea fericită și inspirată a doua proiecte de excepție: Home Alone, one-man-show by Zoli Toth, și Frânturi de Vise, o experiență artistică inedită semnată Alexandra Vulpe, luminată de Alin Popa și curatoriată de Silvana Dulamă-Popa. 

I-am rugat pe cei doi artiști să ne spună câteva cuvinte despre Art Out Loud și iată ce am aflat de la Zoli Toth: 

Q: Ce pregătești pentru petrecerea Qreator din 18 decembrie? 
ZT: Pregătesc un show puțin atipic, datorită faptului că mă bazez pe un public creativ, deschis, care are dorința de a experimenta. Adaug la asta și faptul că spațiul de la Qreator este foarte potrivit pentru puneri în scenă diferite de spațiile clasice de concert. Voi folosi niște efecte speciale cu această ocazie! 
Q: Ce instrumente specifice Zoli Toth, dar atipice pentru alți artiști, aduci la acest show?
ZT: Instrumente de percuție, cum ar fi vibrafonul sau marimba, sintetizatoare analogice și digitale, tot felul de automatizări făcute de softuri speciale, dar avem și specialitatea casei: tigăi, oale și alte asemenea instrumente inedite. 
Q: Chiar și jante, ca la alte spectacole? 
ZT: Nu erau în plan de data aceasta, dar, dacă le cere publicul, sigur, vom avea și o jantă!
Q: Cum se îmbină spectacolul tău cu expoziția Alexandrei? 
ZT: Eu zic că se îmbină perfect. Alexandra are niște lucrări îmbogățite cu lumini care le transformă. Eu plec cu show-ul meu de la atmosfera creată de ea cu picturile și poveștile acestora din zona Deltei și apoi fac o trecere spre Home Alone. Vom face un show complet, unitar, integrat. 

Alexandra ne-a povestit despre visele și amintirile copilăriei petrecute în Deltă, așa cum se văd în expoziția Frânturi de Vise: 
- Expoziția mea e despre vise, dar și despre visuri, despre ce trăim fiecare, zi de zi, despre sentimente. 
Q: Mai mult decât o simplă experiență vizuală. 
A: Tablourile mele au foarte multe detalii și ne jucăm mult cu lumina și sunetul, pentru că în functie de aceste elemente experiența privitorului se poate schimba foarte mult. De exemplu, o lumină albastră te poate duce spre melancolie, în timp ce una roșie poate să te agite. La fel și expunerea unui detaliu diferit din picturi. 
Q: Ce vom vedea la Art Out Loud? 
A: Expoziția e de fiecare data o experiență unică, se schimbă odată cu locul în care se află, dar și în funcție de percepția și starea de moment a fiecărui privitor. E o experiență senzorială, cu accentele puse de lumini, iar de data aceasta parcursul printre tablouri va fi însoțit de muzica lui Zoli. O să vă placă!

Mulțumim celor doi artiști pentru că ne-au permis să dăm puțin cortina la o parte înaintea evenimentului și sperăm că te-au convins să fii alături de noi miercurea viitoare, pe 18 decembrie, la ultima petrecere Qreator din acest an! Intrarea este gratuită, iar prietenii tai sunt invitați și ei! Vă așteptăm! 

Vezi și alte subiecte:

Humans of Qreator: Interviu cu Arcadie Rusu (dansator și coregraf)

01-22-2021

În luna decembrie, Arcadie Rusu s-a numărat printre cei 7 artiști care ne-au împărtășit motivele pentru care se simt recunoscători la final de an, parte a proiectului 7 zile ale recunoștinței.

Luna Cadourilor continuă la Qreator by IQOS!

01-19-2021

Înainte de toate, bine ai revenit pe blogul Qreator by IQOS în 2021! Sperăm că ți-ai încărcat bateriile și pornești în noul an cu inspirație și idei pe care ești nerăbdător să le pui în practică!

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.