Blog

Hai să-ți bei cafeaua la Qreator!

Cafea… acest elixir magic fără de care mulți dintre noi nici nu concepem că ne-am putea începe ziua. 

Indiferent că este o zi de muncă ori una de vacanță, cafeaua este nelipsită pentru cei mai mulți dintre noi, de la prima oră si, uneori, chiar și peste zi. 

Dar, în ciuda faptului că este o prezență cotidiană, cât de multe știm, de fapt, despre cafea? Am strâns, mai jos, câteva informații inedite – de savurat la cafea, desigur! 

1. Legenda spune că minunata licoare a fost descoperită prin secolul al IX-lea de către un păstor. Acesta a observat că, după ce consumau fructele unui anumit arbore, caprele sale aveau chef de „dans” și țopăială. A împărtășit povestea unor călugări și, mai apoi, aceștia au făcut o fiertură cu respectivele fructe pentru a le testa calitățile și gustul. Așa s-ar fi născut prima cafea. 

Apropo, și denumirea de „cappucinno” vine tot de la niște călugări. 

2. În Europa, cafeaua a ajuns prin secolul al XVII-lea și nu a avut nevoie de prea multă vreme pentru a înlocui băutura de la micul dejun. În mod obișnuit, aceasta era bere sau vin, însă cafeaua oferea mai multă energie și chef de muncă, așa că a ajuns destul de rapid preferata dimineților. 

3. Cafeaua a fost interzisă în câteva rânduri, între 1511 și 1777, și aceasta deoarece stimula viziuni prea liberale și progresiste printre consumatorii vremii. În secolul al XVI-lea, la Constantinopol, legea permitea soțiilor să divorțeze dacă soții nu le ofereau suficientă cafea! 

4. Titlul de „Cea mai longevivă pisică” i-a fost acordat lui Creme Puff, o pisică ce a trait până la 38 de ani și care era o ferventă consumatoare de cafea! 

5. În prezent oamenii de știință testează proprietățile cafelei pentru a vedea dacă aceasta ar putea alimenta autoturisme (biodiesel). Așa că, într-o zi, cafeaua ar putea să ofere energie atât șoferilor cât și mașinilor pe care aceștia le conduc! 

6. Există două tipuri de cafea: robusta și arabica. Prima dintre ele, așa cum îi sugerează și numele, are mai multă cofeină și un gust mai pronunțat, în vreme ce a doua are mai puțină aciditate și o aroma mai subtilă. Că e una sau cealaltă, omenirea consumă peste 2,2 miliarde de cafele zilnic. 

7. Studiile arată că minunata licoare cu care ne începem diminețile are numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea noastră și scade riscurile de demență, depresie ori diabet. De asemenea, cei care consumă cafea după un efort susținut, diminuează cu 48% riscurile unei febre musculare. 

8. Cafeaua decofeinizată păstrează urme de cofeină, dar reduce procentul acesteia cu până la 95%. 

9. Brazilia exportă aproximativ 40% din cafeaua care se bea la nivel mondial, iar cei mai avizi băutori de cafea sunt în Europa: finlandezii, urmați de norvegieni și islandezi. 

10. La Qreator te așteptăm la cafea pe cele două terase dar și în interiorul recent redecorat, în condiții depline de siguranță. Mai mult, pentru că orice detaliu contează în „casa creativității”, avem un aparat special cu ajutorul căruia poți deveni chiar tu barista și îți poți personaliza cafeaua oricum dorești. Perfect pentru Instagram! Love! 

Vezi și alte subiecte:

Luna Cadourilor continuă la Qreator by IQOS!

01-19-2021

Înainte de toate, bine ai revenit pe blogul Qreator by IQOS în 2021! Sperăm că ți-ai încărcat bateriile și pornești în noul an cu inspirație și idei pe care ești nerăbdător să le pui în practică!

Șapte zile ale recunoștinței

01-02-2021

Pentru Qreator by IQOS anul 2020 s-a încheiat cu „Șapte zile ale recunoștinței”. Te invităm și pe tine să ne spui motivele tale de recunoștință în acest an, exact așa cum au făcut-o șapte artiști, pe paginile noastre de Instagram și Facebook.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.