Blog

HAPPY WORLD FASHION DAY!

„Eu cu ce mă îmbrac azi?” 
De câte ori n-am deschis larg ușile șifonierului și ne-am adresat, retoric, această întrebare? 
Și chiar dacă spui că ție nu-ți pasă de modă, texturile, culorile sau tăieturile hainelor pe care alegi să le porți reprezintă un stil, vrei - nu vrei!

Astăzi, pe 21 august, celebrăm Ziua Mondială a Modei, un demers menit să marcheze pasiunea și preocuparea noastră față de toți creativii din acest domeniu și fantasticele lor creații. Indiferent dacă vorbim de jurnalism, retail, producție, creație, comunicare, cercetare și multe altele, moda este un domeniu ce încorporează aproximativ 1 din 6 angajați la nivel mondial și acest lucru are o influență asupra oricăruia dintre noi. 

La Qreator am fost și suntem mereu alături de pasionații din domeniul modei. Ne-am bucurat să susținem, prin Qollection și Call for Artists, creatori aflați la început de drum dar și designeri deja consacrați, am găzduit evenimente din cadrul DIPLOMA - The Future of Fashion și am organizat discuții despre trenduri.

Iar pentru cei care sunt pasionați și vor să afle mai multe, în biblioteca de la Qreator le punem la dispoziție o serie de materiale dedicate acestui domeniu pentru a fi studiate pe îndelete în decorul prietenos de la #HouseOfCreativity.


De altfel, fashion a fost și unul dintre cele patru domenii pe care le-am ales și detaliat în articolele noastre de pe blog atunci când ne-am concentrat asupra tendințelor din acest an, alături de minimalism, design grafic și design interior. 

Atunci când vorbim despre modă, majoritatea dintre noi o percepem aproape exclusiv prin defilările de pe podium cu ținutele propuse de marii designeri ori prin oferta din vitrinele magazinelor de profil. Moda a avut însă, de-a lungul timpului, relevanță istorică și puterea de a „îmbrăca” corespunzător declarații curajoase – să ne gândim doar ce a însemnat pentru emanciparea femeilor împrumutarea pantalonilor din garderoba masculină la mijlocul secolului al XVIII-lea!


Și, nu mai departe de acum câțiva zeci de ani, fusta mini a fost din nou o declarație de independență a femeilor, una care a coincis cu un număr din ce în ce mai mare de femei care doreau propria carieră și emanciparea de la statutul de casnică, la acela de femeie stăpână pe propriul destin. 


În fine, ultima oprire din această foarte scurtă incursiune în istoria declarațiilor curajoase din modă este în 2017, când Maria Grazia Chiuri, Creative Director la Dior, a propus în colecția casei un tricou pe care scria, simplu, "We should all be feminist". Poate nu este o întâmplare faptul că acest lucru s-a întâmplat în anul în care mișcarea #MeToo a luat cea mai mare amploare. 

Cum spuneam, indiferent că ne aliniem trendurilor propuse de designeri sau nu, stilul este o alegere asumată, iar creativitatea și curajul pe care le primim de la modă, ne fac să exclamăm astăzi HAPPY WORLD FASHION DAY! 

Vezi și alte subiecte:

În august, sărbătorim Bucharest PRIDE!

08-13-2021

Este o ediție cu atât mai specială cu cât evenimentul nu a putut fi organizat în 2020, dar și pentru că în acest an se împlinesc 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal.

TIFF 2021 la final

08-04-2021

Poate că genericul de final TIFF 2021 a dispărut deja de pe ecranele din festival, însă ecourile acestei ediții sunt încă departe de a se stinge.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

QREATOR.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla informații despre locația noastă, dar și despre magazinul IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să facilizeze renunțarea la fumat. IQOS NU ESTE LIPSIT DE RISCURI. Eliberează nicotină, care crează dependență și este destinat fumătorilor adulți.