Blog

Home of Creativity: best of 2019 (1)

Știm ce-ai făcut anul ăsta!

... sau cel puțin așa ne place să credem, că știm, pentru că ai fost alături de noi la evenimentele Qreator și te-ai distrat, te-ai inspirat sau ai admirat artiștii și creatorii prezenți în Aviatorilor 8A. 
În cazul în care n-ai reușit să ajungi la toate, însă, uite o retrospectivă. Le-am selectat pe cele mai mari pentru că, altfel, probabil ne-ar fi apucat pe toți Anul Nou povestind despre ele! 
Apropo, Art Out Loud de miercuri a fost ultimul eveniment de anul ăsta la Qreator și e bine să știi că, de vineri, 20 decembrie, luăm o (binemeritată) vacanță, dar ne revedem cu inspirație fresh din 6 ianuarie 2020! 
La mulți ani! 

Baugasm Solo Show a fost expoziția care a reunit peste 40 de lucrări – postere și instalații multimedia – ale artistului vizual Vasjen Katro, cunoscut fanilor și ca Baugasm. Lucrările sale, care îmbină dragostea pentru culoare, artă digitală, design și tipografie, au fost expuse și admirate la Qreator, iar vernisajul s-a bucurat de prezența artistului. Pe lângă experiența unică de a-și întâlni unul din creatorii preferați, câțiva norocoși au plecat acasă și cu un poster semnat chiar de Baugasm! 

Spotlight, Festivalul Luminilor din București, a fost marcat și de noi printr-o super instalație de video-mapping realizată de către prietenii de la Les Ateliers Nomad. Proiecția realizată pe casa Qreator a cuprins zece curente artistice și lucrările lor reprezentative, mapate pe arhitectura remarcabilă a clădirii din Aviatorilor 8A. Noi sperăm că ai trecut pe-acolo și ai văzut live cum arată, dar, dacă nu ai ajuns, poți să-ți faci o idee din albumul foto al evenimentului. A fost super! 

Romanian Living Paintings s-a numit evenimentul nostru organizat în Noaptea Muzeelor când am ales 31 de lucrări ale unor pictori români celebre și le-am… animat! De la Ștefan Luchian la Corneliu Baba, de la Octav Băncilă la Nicolae Tonitza, tablourile au devenit opere vii care și-au spus din nou povestea, de data aceasta însoțite de muzica lui Silent Strike. Nu în ultimul rând, spre încântarea lor, așa cum se vede și în poze, cei care ne-au trecut pragul atunci au devenit, la rândul lor, personaje de tablou!

Qreator de Iubire a fost felul nostru de a susține și celebra comunitatea LGBTQ și Săptămâna Pride care s-a sfârșit en fanfare cu marșul devenit de-acum celebru. Postările zilnice ne-au reamintit tuturor că iubirea nu are granițe sau delimitări de nicio natură, iar Qreator e locul în care oricine este binevenit! La rândul său, comunitatea ne-a răsplătit cu cele mai frumoase definiții ale iubirii! Tot la Qreator s-a desfășurat și seria de întâlniri Diversity Talks, în care i-am avut invitați, printre alții, pe Robert Rațiu, Zarug și Andreea Bălan.♥

Expo Formule Creatoare by Adistu a fost o călătorie fascinantă de la roșu fierbinte la albastru arctic, de la mișcare – mai mult sau mai puțin haotică –într-un ecran responsive la o operă de artă imersivă care te reprezintă și te inspiră, în același timp, de la geometrie la artă, de la fractali la VR și fashion.  Ne-am bucurat împreună mintea și privirea cu aceste creații unice la un vernisaj de unde nu a lipsit un strop de fashion propus de scenografa Elena Gheorghe! 

Unzip a fost un alt super eveniment pe care l-am pus la cale anul acesta, o premieră absolută pentru România, și anume expoziția semnată de unul dintre cei mai cunoscuți artiști vizuali la nivel mondial: Alex Chineck. Instalația sa, Unzip Your World, expusă la Milano Design Week cu câteva luni înainte de Qreator, a atras peste 200.000 de vizitatori, iar show-case-ul acesteia, prezentat la Qreator, a fost un must-see pentru orice îndrăgostit de frumos din oraș. Ca să nu mai spunem că artistul, prezent la vernisaj, a realizat și o lucrare special pentru Qreator! Cam tare, nu? 

Street Art Creativity a fost evenimentul în cadrul căruia am scos arta în stradă odată cu lucrările expuse de șase tineri artiști contemporani: Anca Vintilă Dragu, Bogdan Cazacincu, Daniel Petria, Dan Marincovici, Bogdan Nica și Andrei Gabriel Ion. Dacă n-ai apucat să treci pe la noi ca să le admiri, avem un album foto de la expoziție. Deși, live, cele cinci opere de artă au fost chiar mai spectaculoase! 

Cam așa arată o parte din marile evenimente de la Qreator în 2019. Rămâi alături de noi si pentru celelalte!

Vezi și alte subiecte:

The Mono Jacks la Qreator – Home Together Edition

04-06-2020

Ți-am promis că o să organizăm în continuare evenimente de neuitat – de data aceasta transmise în direct, la tine acasă – și ne ținem de cuvânt!

QOLLECTION CONCRETE EMOTIONS BY ANDRA RAICU

04-01-2020

Andra Raicu, designer de interior și cea care semnează Qollection aprilie – Concrete Emotions, este fascinată de latura sensibilă și creativă a materialelor industriale.

Ce vrei să descoperi azi?