Blog

Home of Creativity: best of 2019 (2)

Uite, ca să fim sinceri, nici noi nu știm exact când a trecut anul ăsta. Am avut, la Qreator, zeci de evenimente de toate felurile: expoziții, conferințe, petreceri, cursuri, concerte, lecturi, târguri, aniversări, lansări, provocări, și mii de momente de inspirație pentru comunitatea noastră. 
Continuăm cu a doua parte a retrospectivei (pe prima o poți citi aici), însă, înainte de asta, îți reamintim că de vineri, 20 decembrie, și până pe 6 ianuarie, ne încărcăm și noi bateriile pentru următorul an, așa că la Qreator o să fie închis în această perioadă! 
Sărbători cu inspirație! 

Doi ani de Qreator s-au făcut în această toamnă, așa că am mai făcut o petrecere și cu ocazia asta, fără să uităm să aniversăm și un an de Qollection. Un an în care i-am avut alături pe cei mai minunați parteneri și creațiile lor pe care știm că le-ați apreciat pentru că acum se află în colecțiile și tinutele voastre, sold out! Cât despre Qreator și oamenii care ne trec pragul la ocazii speciale sau numai așa, ca să lucreze ori să bea o cafea în timpul zilei, doar mulțumiri și brațe deschise! 

Call For Artists – Qollection 2020 este provocarea noastră pentru tinerii artiști aflați la început de drum. După un an de Qollection cu autori consacrați, am vrut să oferim o șansă tuturor creatorilor de frumos care își cunosc drumul, dar încă nu au resursele necesare să pornească în forță. Citește mai mult pe secțiunea dedicate acestui proiect și, dacă ești printre acești tineri pasionați, creativi, care au ceva de arătat lumii, juriul nostru te așteaptă cu drag! 

Noaptea Albă a Galeriilor – NAG – ne-a dat prilejul pentru a colabora din nou cu prietenii Art Walk Street AWS și cu doi tineri artiști, Mihail Alin si Bogda Cazacincu, masteranzi la UNARTE, pentru a realiza cea mai mare pictură live, un tablou de 15 mp, aflat chiar în fața casei Qreator! Și, pentru că, așa cum îi spune numele, era vorba de o noapte alba, am făcut și o mica petrecere cu muzica perfect aleasă de DJ Bogman!

Institutul Qreator a împlinit un an în această toamnă, prilej de a-i prezenta pe cei doi noi curatori – Lia Bugnar și Marius Manole – dar și pentru o trecere în revistă a evenimentelor realizate în primele 12 luni, împreună cu planurile de viitor. 
2019 a fost un an bogat în evenimente realizate sub egida Institutului Qreator, o să amintim doar câteva dintre ele: “Seratele cu scrisori”, găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru, evenimentele dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei, moderate de Răzvan Exarhu, sau seria de dialoguri “Exposed”, organizate și moderate de Adrian Despot, cursurile BICI, realizate de Mirela Bucovicean și întâlnirile “Unexpected”, puse în scenă de echipa Apropo TV. 

TEDx ne-a fost un partener drag în acest an și am colaborat la două evenimente importante din seria faimoaselor conferințe. Pentru TEDx Bucharest am realizat împreună un pop-up stage în care doritorii au putut să-și expună, într-un minut, ideea lor pentru a schimba lumea în bine. Cei mai inspirați dintre participanți au fost răsplătiți de juriu cu invitații la eveniment și apoi i-am aplaudat împreună pe cei 21 de speakeri! 
Am fost alături de organizatori și la TEDxBucharestWomen – cum altfel?! – pentru că ne plac femeile Bold & Brilliant care schimbă lumea cu inteligență și curaj! 

A R T G I T A T O R S, expoziția Eglantinei Becheru, ne-a sedus și ne-a dat niște teme de gândire, odată cu tablourile ce ridică semne de întrebare asupra a șase teme cu impact social. Vernisajul a fost, de asemenea, un eveniment de excepție, gândit și regizat până la cele mai mici detalii, de la designer cocktails la muzică clasică. 

Art Out Loud este evenimentul cu care am marcat finalul acestui an, o petrecere pentru comunitate, prieteni, parteneri, în care ne-am desfătat vizual cu Frânturi de Vise, o experiență artistică inedită semnată Alexandra Vulpe, dar și cu un one-man-show multi-instrumental, Home Alone, semnat Zoli Toth. Seara a fost completată cu muzica aleasă de Bogdan Strătulă, DJ Urban Sunsets, dar și de un duo inedit, Mihaela Glăvan și Răzvan Rădulescu aka Hefe. It was a perfect night

Și cam așa se încheie anul nostru împreună! Rămâneți alături de noi aici, pe blog, FB sau Instagram, pentru că 2020 o să fie încă și mai senzațional! O să vedeți! 

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

INTERVIURILE ENDLESS BRÂNCUȘI LA QREATOR (III)

02-22-2020

Până pe 26 februarie, la Qreator puteți admira expoziția #Brâncuși he[ART]beat, al cărei vernisaj a făcut parte din evenimentul Endless Brâncuși, prin care am adus un omagiu marelui creator român.

Ce vrei să descoperi azi?