Blog

Imaginația prinde aripi la Qreator by IQOS!

De câte ori ai fost într-un muzeu sau într-o galerie de artă și te-ai întrebat cum se simte la atingere un exponat sau altul? Ce textură are? Ce zgomot ar scoate dacă ai interacționa cu el? 

De câte ori, în astfel de locuri, nu te-ai întrebat ce poveste au obiectele expuse și în ce scenariu s-ar putea regăsi dacă ți-ai lăsa imaginația liberă? 

A fost odată o mașină de scris... 


Ți-am povestit în câteva rânduri pe blog că săptămâna aceasta, până duminică, 20 septembrie, găzduim Design Flags, o serie de șapte expoziții diferite, cu obiecte din mai multe țări și domenii ale designului, ca partener al Romanian Design Week. O călătorie prin design grafic, fashion, design industrial, istorie, dar și sustenabilitate.

Inspirați de creatori, dar și din dorința de a-ți oferi o experiență mai complexă la Design Flags, noi ne-am lăsat imaginația să se plimbe prin expoziție. A ieșit o serie de clipuri în care unele exponate au primit roluri principale, dar și valențe sonore, tactile, ori perspective neașteptate și conexiuni surprinzătoare. 

Care poate fi povestea unui ceainic din expoziția portugheză, îmbogățită cu sunetul apei care atinge metalul sau capacul ce se rostogolește? Oare cum foșnesc frunzele din posterele madrilene și despre ce cântă pasărea ascunsă între ele?Ce-ar putea lucra mașina de cusut Lada din expoziția Made in CZ/Found in RO? Unde duce firul roșu? Poate spre mașina de scris, din aceeași expoziție? Zgomotul ritmic al mașinii de scris – îl cunoști, ți-l amintești? Ce povești imprimă, bătaie după bătaie, fiecare literă? 

Sau poate că firul roșu al mașinii de cusut duce către posterul din expoziția maghiară, spre costumele populare înfățișate acolo. Am desfășurat hârtia, am netezit-o blând cu palma și ți le înfățișăm, în toată splendoarea, la etajul expoziției Design Flags. 

În fine, provocarea danezilor de a folosi materiale inedite pentru obiecte uzuale ne-a inspirat și clipul cu lampa din expoziția Matters – Rethinking Materials. Jocul de lumini și materialul deosebit (o să descoperi la fața locului despre ce e vorba!), împreună cu sound design-ul special completează perfect această experiență senzorială. 

Le găsești pe toate aici, ca un început de poveste și o promisiune că la Qreator by IQOS, în Casa Creativității, imaginația nu are limite! 

Te așteptăm! 

Vezi și alte subiecte:

Humans of Qreator: Interviu cu Arcadie Rusu (dansator și coregraf)

01-22-2021

În luna decembrie, Arcadie Rusu s-a numărat printre cei 7 artiști care ne-au împărtășit motivele pentru care se simt recunoscători la final de an, parte a proiectului 7 zile ale recunoștinței.

Luna Cadourilor continuă la Qreator by IQOS!

01-19-2021

Înainte de toate, bine ai revenit pe blogul Qreator by IQOS în 2021! Sperăm că ți-ai încărcat bateriile și pornești în noul an cu inspirație și idei pe care ești nerăbdător să le pui în practică!

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.