Blog

Institutul Qreator la aniversare: oameni noi, proiecte noi

Am lansat Institutul Qreator - IQ acum un an, alături de o echipă fabuloasă de curatori. Ne-au fost alături în aceste 12 luni, cu proiecte, idei și evenimente care au adus împreună oameni creativi, valori comune, întrebări și răspunsuri, inspirație și, uneori, câte un strop de umor sau nostalgie. 

Pentru anul următor, IQ își propune proiecte creative pentru comunitate și inițierea unor legături între artiști, lideri de opinie și toți cei interesați de muzică, film, teatru, modă, gastronomie, educație, literatură sau cultură urbană. 

În primul an, IQ a adunat un portofoliu relevant de proiecte cum ar fi:“Seratele cu scrisori”, găzduite de Marius Chivu și Genevieve Fieraru ori evenimente dedicate gusturilor și ritualurilor care ne adună în jurul mesei, moderate de Răzvan Exarhu. Din aceeași sferă, a Institutului Qreator, fac parte și seria de dialoguri “Exposed”, organizate și moderate de Adrian Despot, prin care publicul larg are ocazia de a întâlni oamenii din spatele unor branduri de artiști, dar și întâlnirile “Unexpected”, puse în scenă de echipa Apropo TV.

La evenimentul care a marcat aniversarea de un an a Institutului, cei șase curatori cu care am colaborat în acest an au povestit, pe scurt, ce planuri au în continuare pentru proiectele din cadrul IQ. Lor li s-au alăturat cei mai noi curatori: Lia Bugnar și Marius Manole. 

Mirela Bucovicean: Continuă “Business Institute for Creative Industries” (BICI) și vom anunța și alte proiecte, sper să fie o surpriză plăcută ce pregătesc! 

Adrian Despot: Anul acesta vreau să plusez și plănuiesc niște tabere creaționale, cu mai mulți artiști, iar rezultatele vor fi prezentate aici, la casa Qreator. Vom vedea împreună ce oameni talentați există în România! 

Tudor Giurgiu: Voi demara, în fine, un proiect pe care îl plănuiesc de ceva vreme, un workshop care se cheamă ”Connecting with Audience” și care răspunde unei nevoi de conectare cu publicul nostru a celor care fac film sau se gândesc să promoveze un film. 

Andi Moisescu în numele echipei Apropo TV: Vom continua seria de evenimente Unexpected, axate, ca și până acum, pe cultură urbană și gastronomică. 

Marius Chivu: Am fost harnic în acest prim an cu șase evenimente organizate în cadrul Institutului Qreator și plănuiesc să merg înainte cu proiectele mele aici. 

Răzvan Exarhu: Planul meu pentru anul următor e să mă ocup un pic de nostalgie și de toate lucrurile care au făcut curentul retro ceva foarte popular. De exemplu, și la festivalurile astea mari se pare că scena retro atrage mai mult decât cea principală. 

Lia Bugnar: Nu mă pot opri să mă gândesc câți actori tineri supradotați cunoaștem, și eu, și Marius Manole, și de care nimeni n-are habar, iar ei nu reușesc să pună piciorul pe o scenă. Este o risipă îngrozitoare de talent și cred că o să găsim în camerele casei Qreator momente și situații minunate pentru ei.

Primele două evenimente ale Institutului Qreator sunt deja anunțate și vor avea loc în această lună: 
Marius Chivu: Serata cu scrisori, a șasea ediție, în care, printre invitați, se află Dana Rogoz și Emilia Șercan. 
Răzvan Exarhu: Liberté! Egalité! Dacă e!, Mituri și clișee ale libertății, înainte și după 1989, o conversație cu Radu Paraschivescu. 

Împreună cu cei opt curatori, vă așteptăm cu drag la toate evenimentele Institutului Qreator. Le anunțăm pe FB și pe site, așa că țineți aproape!

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

INTERVIURILE ENDLESS BRÂNCUȘI LA QREATOR (III)

02-22-2020

Până pe 26 februarie, la Qreator puteți admira expoziția #Brâncuși he[ART]beat, al cărei vernisaj a făcut parte din evenimentul Endless Brâncuși, prin care am adus un omagiu marelui creator român.

Ce vrei să descoperi azi?