Blog

Interviuri cu viitorii designeri Qollection. Anca Cernea - Martie 2020

Stăm de vorbă cu cei care au câștigat competiția Call for Artists - Qollection 2020 și urmează să creeze o colecție limitată în 2020. 

Azi, Anca Cernea - Qollection Martie 2020.

Ce contează cel mai mult pentru tine, ca artist? Care e firul roșu care-ți guvernează creația?

Pentru mine e vital să lucrez într-o atmosferă bună, cu oameni care se bucură să fie împreună. 
Cred că felul meu de a fi e încifrat în liniile și culorile pe care le aleg. S-a întâmplat să treacă perioade lungi în care n-am mai desenat, pentru că am lucrat în domenii complet diferite. Când am luat din nou creionul în mană, desenam diferit și mult mai bine, deși nu exersasem de mult. Poate pentru că evoluase felul în care priveam lucrurile.

Cât de greu e să fii un creator la început de drum?

Cred și știu că îți trebuie multă rezistență și încăpățânare să nu abandonezi acest drum.     
Creația în sine e un lucru simplu și natural, îți dă forță și bucurie. Este complicat, însă, până găsești colaboratorii cu care să rezonezi, oameni care să aibă aceleași valori cu ale tale, producători care să își asume până la capăt responsabilitatea de a obține un produs fără cusur. 

Ce crezi că ar conta cel mai mult pentru creatorii aflați la începutul carierei - fonduri, acces la spații de lucru și/sau expunere, mentori, cursuri de business of art?

Fondurile sunt epuizabile, cursurile de business of art ar ajuta probabil la regenerarea lor.
Cred că sunt importante și comunitățile în care artiștii să îi cunoască pe cei care s-ar putea ocupa de partea de business, pentru că nu toți artiștii au calități de antreprenor.

Ce anume te inspiră și pentru cine creezi?

Mă inspiră oamenii pe care îi cunosc, poveștile lor de viață, lumile pe care și le construiesc.
Colecția Caleidoscop mi-a fost inspirată inițial de o întâlnire cu Veronica Soare. Veronica îi învață pe oameni să creeze caleidoscoape din tuburi de carton, oglinzi și mărgeluțe. Apoi am desenat câte o eșarfă cu gândul la fiecare din prietenele mele.

Care e povestea participării tale la Call for Artists?

O poveste norocoasă. Am decis să mă înscriu în ultimul moment; cu trei minute înainte de deadline am finalizat înscrierea și în aceeași zi am aflat că am câștigat.

Cum ai aflat de această competiție?

Dintr-o reclamă Qreator de la metrou. Apoi am ascultat podcasturile juraților și am prins încredere.

De ce te-ai decis să participi?  

Sunt foarte conștiincioasă și pasionată atunci când lucrez la un proiect, dar foarte timidă atunci când e cazul să ies cu el în lume. Deci am fost total indecisă, acesta e motivul pentru care am amânat până în ultimul moment.

Cum ai ales proiectul cu care să participi?

M-am gândit că luna martie este despre feminitate, țesături fine și culoare, deci ar fi o șansă ca eșarfele mele să-și găsească un loc. 

Care a fost primul gând după ce ai aflat că ai câștigat?

M-am gândit că e cea mai bună veste posibilă. Mai ales că este primul meu proiect personal. Până acum am preferat să stau în umbră și să îmi investesc energia în proiectele altor creatori. 

Ce crezi că reprezintă pentru tine și arta ta intrarea în galeria artiștilor Qollection by Qreator?

Îmi place spațiul, îmi plac oamenii, îmi place toată povestea Qreator și pentru mine este un început frumos.     

Dacă ai putea să alegi o singură persoană din istorie, contemporană sau nu, căreia să-i prezinți colecția ta de la Qreator și a cărei părere ți-ar plăcea s-o cunoști, cine ar fi? 

Sunt interesată să aflu părerea oricărei femei care ar alege să poarte eșarfele mele; pentru că lor li se adresează. Dar aș fi vrut să îl întâlnesc pe Brâncuși.

Vezi și alte subiecte:

Imaginația prinde aripi la Qreator by IQOS!

09-15-2020

De câte ori ai fost într-un muzeu sau într-o galerie de artă și te-ai întrebat cum se simte la atingere un exponat sau altul? Ce textură are? Ce zgomot ar scoate dacă ai interacționa cu el?

Qreator by IQOS și cele șapte expoziții Design Flags

09-08-2020

În perioada 13-20 septembrie, te așteptăm la Qreator by IQOS pentru a intra în lumea designului internațional, într-un eveniment expozițional fără precedent: Design Flags, parte din Romanian Design Week.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.