Blog

Interviuri cu viitorii designeri Qollection. Daniel Bantea, MAI 2020

Call for artists este provocarea pe care am adresat-o, din toamna trecută, tuturor designerilor, o competiție pentru prezența în Qollection, deschisă oricărui creator. Din acest demers am prezentat deja primele trei colecții, iar juriul încă așteaptă, până în 15 martie, propunerile voastre pentru a doua jumătate din 2020. 
Pentru un plus de inspirație, vă prezentăm astăzi un interviu cu câștigătorul lunii mai, Daniel Bantea. 

Ce contează cel mai mult pentru tine, ca artist? Care e firul roșu care-ți guvernează creațiile?

Pentru noi, ca artiști, cel mai mult contează materializarea ideilor și aprecierea creației de către client. Firul roșu pentru noi îl constituie posibilitatea de a crea ceva unic.

Cât de greu e să fii un creator la început de drum?

Începutul este greu, dar, odată ce îți pui un scop clar și știi unde vrei sa ajungi, toate impedimentele și problemele întâlnite devin simple provocări, pe care abia aștepți sa le înfrunți.

Ce crezi că ar conta cel mai mult pentru creatorii aflați la începutul carierei - fonduri, acces la spații de lucru și/sau expunere, mentori, cursuri de business of art?

Printre mulțimea de lucruri de care ar avea nevoie un creator la începutul carierei credem că cel mai mult ar conta expunerea ideii/brand-ului. Este foarte important ca informația să ajungă la clientul-țintă.

Ce anume te inspiră și pentru cine creezi?

Feedback-ul pozitiv al clienților este sursa principală a inspirației noatre iar acest fapt ne provoacă să facem noi “descoperiri”.

Care e povestea participării tale la Call for Artists?

După ce am accesat site-ul Qreator am realizat că produsele noastre se potrivesc pentru a participa la concurs. Ne-am înscris în competiție și apoi am fost contactați de membrii echipei Qreator pentru a ni se aduce vestea frumoasă. 

Cum ai aflat de această competiție?

De la o prietenă care ne-a îndemnat să participăm.

De ce te-ai decis să participi?

Pentru că dorim ca lumea să afle de PETRUMS și din dorința ca cineva să ne aprecieze munca.

Cum ai ales proiectul cu care să participi?

Lucrăm la proiectul Petrums de un an de zile și am înțeles că întreg proiectul nostru este compatibil cu ideea concursului. Decizia de a participa cu el a fost evidentă.

Care a fost primul gând după ce ai aflat că ai câștigat?

A fost o stare de euforie, un moment în care am înțeles că munca depusă nu a fost în zadar și este apreciată. 

Ce crezi că reprezintă pentru tine și arta ta intrarea în galeria artiștilor Qollection by Qreator?

Confirmarea faptului că ideile și gândurile care stau la baza creației noastre sunt demne de a fi realizate și a prinde viață.

Dacă ai putea să alegi o singură persoană din istorie, contemporană sau nu, căreia să-i prezinți colecția ta de la Qreator si a cărei părere ți-ar plăcea s-o cunoști, cine ar fi? 

Ne-ar plăcea să cunoaștem părerea lui Karl Lagerfeld despre colecția noastră.

Vezi și alte subiecte:

The Mono Jacks la Qreator – Home Together Edition

04-06-2020

Ți-am promis că o să organizăm în continuare evenimente de neuitat – de data aceasta transmise în direct, la tine acasă – și ne ținem de cuvânt!

QOLLECTION CONCRETE EMOTIONS BY ANDRA RAICU

04-01-2020

Andra Raicu, designer de interior și cea care semnează Qollection aprilie – Concrete Emotions, este fascinată de latura sensibilă și creativă a materialelor industriale.

Ce vrei să descoperi azi?