Blog

Meet The Creatives, cei care au decorat #HomeOfCreativity

Care e primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la Sărbători? Pentru noi, e lumina caldă care ne învăluie în prezența celor dragi. Și am vrut să aducem ceva din magia asta în Home of Creativity. Așa am ajuns la The Creatives, echipa care ne-a ajutat ca gândul nostru să devină realitate, într-un brad de Crăciun sustenabil, care e făcut din lumina. Până ajungeți să va bucurați de el, i-am întrebat câte ceva pe cei de la The Creatives:

Cine este echipa din spatele The Creatives? Care e povestea voastră? 

THE CREATIVES este o idee care a luat naștere undeva în 2011. O idee materializată cu ajutorul câtorva colegi de facultate. În 2011, am pus cap la cap portofoliul împreună cu colegii de atunci, am găsit numele echipei și am făcut un site. Bineînțeles că la început nu știa nimeni de noi, comenzile veneau greu și nimic nu era previzibil. Totul a crescut organic, însă, pe site se acumulau proiecte, lumea auzea de noi și spunea mai departe. Echipa nu a rămas aceeași, este un domeniu în care se schimbă lucrurile destul de repede. În prezent colaborez mai mult cu freelanceri. Până acum rețeta asta funcționează cel mai bine.

Cum abordați un proiect de la idee la produsul finit? Care e cea mai challenging etapă? 

Nu este tot timpul același tipar. Unii clienți știu exact ce vor, alții știu doar o direcție, alții vor sa îi ajutăm noi, să venim noi cu propunerile. Câteva referințe și schițe de obicei sunt de ajuns. Apoi urmează bugetul. Alegem materialele și calculăm timpul de lucru. În general, timpul este cel mai mare dușman. Cea mai challenging etapa este cea în care trebuie să mixăm ingredientele timp-buget-calitate. 

Cum ați ajuns la ideea unui brad făcut din… mix de becuri? Ce simbolizează?  

Aici Qreator a avut clar o direcție de identitate vizuală. Lumină și metal-cupru. După ce ne-am documentat, am căutat referințe și realizat schițe, am ajuns la forma finală: un "brad" din becuri. Practic ceea ce ar fi trebuit sa împodobească un brad, îi dă chiar forma. Zeci de becuri de diferite dimensiuni care se conectează în vârf și creează o lumină calda, plăcută, de sărbătoare. 

Ce anume din spațiul Qreator v-a inspirat în a veni cu propunerea unei astfel de instalații? 

Qreator este un spațiu propice creației, arhitectura și designul interior sunt elemente de inspirație. Totul este optimizat pentru a fi simplu, dar de maxim efect.

Vezi și alte subiecte:

The Mono Jacks la Qreator – Home Together Edition

04-06-2020

Ți-am promis că o să organizăm în continuare evenimente de neuitat – de data aceasta transmise în direct, la tine acasă – și ne ținem de cuvânt!

QOLLECTION CONCRETE EMOTIONS BY ANDRA RAICU

04-01-2020

Andra Raicu, designer de interior și cea care semnează Qollection aprilie – Concrete Emotions, este fascinată de latura sensibilă și creativă a materialelor industriale.

Ce vrei să descoperi azi?