Blog

MILESTONES EDITIONS: ROMAN TOLICI LA QREATOR BY IQOS!

Qreator by IQOS și Mobius Gallery organizează, în perioada 7-23 mai, prima expoziție de ediții limitate semnate Roman Tolici – Milestones Editions. Pe lângă edițiile selectate, expoziția include și instalația MILK, precum și lucrări originale din seria NOBODY, expuse pentru prima dată în București. 

Expoziția Milestones Editions compune o imagine de ansamblu a seriilor realizate de Roman Tolici în ultimii 20 de ani, selecție din care nu vor lipsi bine-cunoscutele Accident in Amzei SquareOne Song4th of July și There Is No Death. De altfel, selecția edițiilor prezentate la Qreator by IQOS s-a conturat ca un stop-cadru pe următoarele serii de lucrări:   

PARK, serie în care artistul explorează codul relației dintre un peisaj „construit” și o națiune „dată”, fiecare lucrare purtând titlul unei Zile Naționale;
ACTION, care se constituie într-o abordare cinematografică a picturii, fiecare lucrare fiind atât o poveste independentă, cât și o piesă dintr-un puzzle care conține, în esență, o poveste complexă de tipul filmului de lung metraj;
HONEY, o serie în care noțiuni dintre cele mai diverse ne sunt furnizate prin intermediul unor coduri vizuale care nu obligă ci, mai degrabă, incită la interpretări și perspective multiple;
BLOOD, un demers prin care artistul investighează angoasele și conflictele cu care se confruntă umanitatea, și din care face parte lucrarea Accident in Amzei Square, care vizual se constituie într-un decupaj urban dramatic –  un oraș în miniatură, în mijlocul căruia zace o uriașă inimă însângerată, prăbușită printre clădiri; 
SIMVLACRUM, serie al cărei nume s-a găsit abia la finalizarea ei, iar rădăcina din care a apărut această definiție a fost constatarea, cumva firească și totuși surprinzătoare, a faptului că aproape totul poate fi supus îndoielii.
DARK MATTER, cea mai recentă serie de lucrări, în care prezența „materiei întunecate” poate fi considerată a reprezenta o amenințare metafizică pentru umanitate, care nu poate fi neapărat văzută sau înțeleasă, dar care este totuși prezentă.


Milestones Editions se va deschide, pe 6 mai, cu un vernisaj online. Gazda evenimentului va fi Mitoș Micleușanu, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți oameni din echipa Radio Guerrilla, care ne va prezenta expoziția într-o formă inedită, alături de Roman Tolici. 

Te așteptăm, alături de noi, la vernisaj, aici, pe website-ul Qreator.ro, pe pagina de Facebook Mobius Gallery și pe pagina noastră de Instagram.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 7 – 23 mai, la Qreator by IQOS, Aviatorilor 8A.

Luni – joi: 09:00 – 20:00

Vineri – Duminică: 09:00-18:00

Pe curând! 

*** 

Roman Tolici (n. 1974, Republica Moldova) locuiește și lucrează în București. Artistul este asociat cu un realism fotografic infuzat de poezie și un sentiment suprarealist al existenței cotidiene. Picturile lui par să fie detalii ale unei povestiri monumentale legate de întrebările și anxietățile general umane. Această forță narativă transformă subiectele recurente în capitole neîntrerupte și reflecții ale vieții cotidiene în proiecții despre timp, memorie și urme surprinse de percepția tendențioasă a artistului. Tolici este cel mai bine cunoscut în Europa Centrală și de Est pentru combinația sa distinctivă de realism și suprarealism - reprezentări ale situațiilor cotidiene care sunt caracterizate de întuneric, amenințător, apocaliptic sau pur și simplu, ciudat.

*Expoziția este organizată ținând cont de distanțarea socială și de toate regulile și recomandările valabile în prezent. Accesul pentru vizitare este dedicat exclusiv persoanelor 18+ și se face ținând cont de capacitatea maximă a spațiului, în care vor fi admise maximum 40 de persoane concomitent. Accesul va fi permis doar în condițiile purtării măștii de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul pe toată durata vizitei, și dacă (după măsurarea non-contact a temperaturii) vizitatorii au o temperatură sub 37.3 °C.

Vezi și alte subiecte:

EVENIMENT: DE LA MILAN DESIGN WEEK LA QREATOR: UNZIP YOU MIND!

08-12-2019

Începând cu 22 august, Qreator prezintă Unzip Your Mind, o expoziție realizată de artistul britanic Alex Chinneck!

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.