Blog

Qollection 2021: Exhibit your hoodie, se poartă arta!

Qollection este unul dintre cele mai importante și longevive proiecte Qreator by IQOS. Dezvoltat din dorința de a sprijini comunitatea creativilor români, atât pe cei aflați la început de drum, cât și pe cei consacrați, demersul s-a bucurat de aprecierea artiștilor, dar și a publicului. 

Continuăm Qollection și în 2021, într-un nou format, primăvară-toamnă, cu câte trei propuneri pentru fiecare sezon. Vă pregătim, așadar, surprize, în lunile martie, aprilie și mai, respectiv septembrie, octombrie și noiembrie. 

Un nou format, dar și parteneriate cu mai multe platforme creative pentru a aduce în atenția voastră creatori excepționali și obiecte-statement prin care arta devine parte integrantă din ceea ce suntem și alegem să fim! 

Prima propunere din cadrul Qollection 2021 poartă semnătura ilustratorului si designer-ului Sebastian Pren, într-o colaborare cu Visual Playground. Artistul ne-a acordat și un interviu pe care te invităm să îl citești, mai jos.


Q: Care sunt sursele tale de inspirație și cum ai defini stilul lucrărilor tale?
SP: Sursele de inspirație variază de la un proiect la altul, iar în ceea ce privește stilul cred că este rezultatul procesului de lucru și nu neapărat o decizie personală. 
De-a lungul timpului am urmărit să-mi construiesc un limbaj vizual personalizat, suficient de variat cât să-mi permită abordarea mai multor teme.

Q: Care sunt pașii parcurși de tine când pornești un nou proiect?
SP: Comun proiectelor la care lucrez este respectarea unui proces: de la documentarea subiectului, la dezvoltarea de direcții vizuale posibile. Adesea încep prin a schița cât mai mult (digital sau de mână) în încercarea de a defini o direcție anume. 

Q: Ai realizat și câteva lucrări de mari dimensiuni - cât timp lucrezi la un mural și care a fost cel mai provocator proiect din această categorie?

SP: Durata variază în funcție de complexitatea și dimensiunea compoziției. Proiectul realizat în colaborare cu Visual Playground – muralul din cadrul Visual Playground 2020, în curtea Palatului Universul din București – a fost unul destul de complex și cred că nu aș fi reușit să îl închei fără ajutorul echipei.

Q: Apropo de Visual Playground, ce crezi că aduce nou această platformă, în România, dar și pentru tine, personal?
SP: Visual Playground este printre puținele platforme din România care aduce laolaltă ilustratori, graphic designeri, muraliști, lettering artists și alte tipuri de artiști vizuali oferindu-le posibilitatea să cunoască și să învețe de la cei cu renume internațional, să înceapă noi colaborări între ei și să se susțină reciproc. 

Q: Din experiența acumulată de tine, ce ai transmite artiștilor pasionați de grafică și ilustrație aflați la început de drum?
SP: Cred că este foarte importantă educarea unor obiceiuri de lucru. Trebuie să se adapteze ușor și să aibă deschidere către nou, fiind un domeniu în continuă schimbare, să fie curioși și să aibă răbdare până își vor defini propriul stil. Consecvența este de multe ori mai importantă decât talentul. 

*** 

Despre Visual Playground 

Asociația Visual Playground este o organizație non-profit, înființată la începutul anului 2016 cu scopul de a contribui la creșterea comunității de graphic design și ilustrație din România și pentru a oferi o alternativă actualizată, relevantă, practică, accesibilă și eficientă la educația vizuală formală.

Visual Playground mai înseamna și un festival de ilustrație și graphic design, imaginat de creativi pentru creativi. Pe parcursul a 8-10 zile de workshop-uri, o conferință de doua zile, expoziții și picturi murale, evenimentul creează o punte de legătură între comunitatea artistică locală și cea internațională. 

Vezi și alte subiecte:

Primăvara asta îți poți reîmprospăta garderoba și stilul!

04-22-2021

Cum sună o sesiune de consultanță online de styling cu Irina Voinea, unul dintre cei mai apreciați stiliști și creatori de modă de la noi?

TRENDURI 2021. Design interior: Mutifuncționalitate

03-30-2021

Am început cu fashion, am continuat cu design grafic, iar astăzi ne îndreptăm atenția spre designul interior.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.