Blog

QOLLECTION CONCRETE EMOTIONS BY ANDRA RAICU

Andra Raicu, designer de interior și cea care semnează Qollection aprilie – Concrete Emotions, este fascinată de latura sensibilă și creativă a materialelor industriale. Ele prind noi forme în atelierul ei, la granița între emoțional și funcțional. 

Atunci când a creat Qollection aprilie, Andra Raicu a vrut să spună o poveste simplă. Cele 5 obiecte sunt unice și imperfecte, dar perfecte pentru diminețile în care viața se desfășoară fără grabă.

Așa că spunem povestea Qollection de aprilie în trei acte, iar tu decizi cât de repede vrei să ai kit-ul Concrete Emotions la tine acasă - îl poți comanda online aici.

 

ACTUL 1 – CÂND INSPIRAȚIA DEVINE UN MOD DE VIAȚĂ

Andra Raicu este designer de interior și crede că mama ei a ajutat-o să-și descopere latura creativă atunci când era mică. Își amintește cu drag de momentele în care, împreună, căutau prin casă obiecte pe care mai apoi le reinterpretau și transformau în altceva. Mai târziu, a studiat în cadrul Facultății de Arhitectură de Interior (UAUIM).

ANDRA RAICU:

„Esența Concrete Emotions în 3 cuvinte: simplitate, unicitate, diferit.”

Andra găsește inspirație în materialele cu care lucrează. În cazul Concrete Emotions, a venit de la formele banale ale ambalajelor care primesc o nouă funcționalitate și griul simplu al materialelor pe care le folosește.

ACTUL 2 – KIT-UL CONCRETE EMOTIONS

Colecția conține o placă, două suporturi de ouă, un ghiveci de flori și un suport de șervețele – toate din materiale industriale.

Placa este din ardezie, un material durabil, cu aspect neprelucrat. Celelalte 4 obiecte sunt lucrate manual și sustenabil, chiar în atelierul Andrei. Pornind de la mulaje dupa pahare de plastic, formele sunt turnate și apoi finisate, oferind obiectelor o a doua viață.

De exemplu, pentru ghiveci este folosit un pahar în care se toarnă cimentul, apoi se strânge cu o sfoară, pentru a obține un aspect neprelucrat. Apoi, se adaugă un pahar mai mic în interior, în care este apoi așezată planta.

Toate obiectele au un look & feel industrial, dezbrăcat de artificii și încărcat cu înțeles. Pentru Andra contează momentele în care te bucuri de lucrurile unice și naturale. 

ANDRA RAICU:

„Creez pentru toți cei care înțeleg importanța lucurilor simple în viață și în casă, pentru toți cei care preferă un altfel de produs home-deco și sunt curajoși să-l achiziționeze.”

 

ACTUL 3 – CONCRETE EMOTIONS, PENTRU MOMENTE DE RESPIRO

Andra speră că obiectele pe care le creează vor încetini un pic ritmul nebun în care trăim. Că ne vor face să înțelegem și să apreciem momentele de bucurie care apar când te aștepți mai puțin, în locurile în care te aștepți mai puțin. De exemplu, la tine acasă, atunci când gătești pentru oamenii apropiați.

Sperăm să vă bucurați de conversații lungi, fără grabă și fără program fix, doar între voi. 

Găsești Qollection by Andra Raicu în exclusivitate online până la sfârșitul lunii aprilie, în limita stocului disponibil. 

Vezi și alte subiecte:

Luna Cadourilor continuă la Qreator by IQOS!

01-19-2021

Înainte de toate, bine ai revenit pe blogul Qreator by IQOS în 2021! Sperăm că ți-ai încărcat bateriile și pornești în noul an cu inspirație și idei pe care ești nerăbdător să le pui în practică!

Șapte zile ale recunoștinței

01-02-2021

Pentru Qreator by IQOS anul 2020 s-a încheiat cu „Șapte zile ale recunoștinței”. Te invităm și pe tine să ne spui motivele tale de recunoștință în acest an, exact așa cum au făcut-o șapte artiști, pe paginile noastre de Instagram și Facebook.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.