Blog

#QreateMemories: Februarie 2020 la Qreator

A venit primăvara! Cu siguranță calendaristic și traditional, cu mărțișoare, flori, alintări de mătase pentru doamne și domnișoare. În avanpremiera primăverii am avut la Qreator luna trecută ”Wishing Tree”, un proiect inedit de design, iar cei care ne-au trecut pragul și-au putut nota dorințele, ca o promisiune ce trebuie respectată. 
Așa cum ne știi, am pregătit multe surprize și în acest sezon, dar, până atunci, ce-ar fi să facem o recapitulare a începutului de an la Qreator? 
Ca de obicei, dacă ai fost alături de noi, îți mulțumim, te mai așteptăm!, și, dacă nu, urmărește evenimentele organizate în Aviatorilor 8A. Sigur o să ți se potrivească unul. Sau mai multe! 

În februarie, dar nu neapărat în ordinea de mai jos… 

Am celebrat 

geniul creator, pe Marele Brâncuși, alături de prietenii de la AWS, cu dans by Linotip, film și o expoziție cu 19 creații semnate de artiști din patru țări. Expoziția s-a închis pe 26 februarie, dar, dacă vrei să știi cine au fost artiștii prezenți și ce au ei de spus, citește pe blog o serie de interviuri cu ei: 1, 2, 3

Ne-am jucat

sâmbătă noaptea, de-a desenatul și culoarea, forme care mai de care, prieteni noi și un super ”prof”, Pandele. Cei 20 de participanți au semnat catalogul într-o sâmbătă noapte, la Midnight Play, și tot atâtea creații artistice pe șevalet au prins viață. Au rămas amintiri frumoase, dar și un masterclass online de (re)văzut pentru oricine vrea să încerce joaca de-a culoarea. La orice oră! 

Am vizionat 

Balanța, varianta refăcută a filmului semnat Lucian Pintilie, în cadrul unei noi serii de evenimente, CineQreator, găzduită împreună cu TIFF Unlimited și Institutul Qreator. De-acum, în fiecare primă zi de marți a lunii, la Qreator se văd filme excepționale, alese cu grijă, din dragoste pentru cinema. Intrarea este, desigur, liberă! 

Am găzduit 

lansarea Abstrakt Hub, proiectul care s-a nascut din dorința firească de evoluție a industriei musicale. Abstrakt Hub își propune sa aducă un amalgam de creativitate și piese noi, născute din pasiune, dar și să strângă oameni din industrie, creatori de conținut și influenceri, în scopul de a promova muzica de calitate.

Am aplaudat 

la Serata cu scrisori, găzduită de Marius Chivu, curator al Institutului Qreator, și Genevieve Fieraru. Invitați de marcă au citit, de data aceasta, scrisori de dragoste: Cîntăreaţa Maria Răducanu, actorul Marian Râlea, scriitoarea Anastasia Gavrilovici, coregraful Farid Fairuz, graficianul şi regizorul de filme de animaţie Matei Branea. 

Am zâmbit 

ca pe vremea Belle Epoque la discuția dintre Răzvan Exarhu, curator al Institutului Qreator, și invitata sa, istoricul literar Ioana Pârvulescu. O conversație despre libertate, așa cum a fost trăită ea în România, între apariția Ateneului Român și epoca de aur a păcănelelor. A fost mai bine înainte sau mult mai bine – asta nu știm, dar cei care au fost prezenți la Qreator spun că a fost excelent! Mai facem!

Vezi și alte subiecte:

Cum a fost Design Flags? Publicul are cuvântul!

09-23-2020

În perioada 13-20 septembrie, Qreator by IQOS a găzduit Design Flags, o serie de șapte expoziții ce și-a propus să documenteze evoluția designului din perspective culturale internaționale.

Imaginația prinde aripi la Qreator by IQOS!

09-15-2020

De câte ori ai fost într-un muzeu sau într-o galerie de artă și te-ai întrebat cum se simte la atingere un exponat sau altul? Ce textură are? Ce zgomot ar scoate dacă ai interacționa cu el?

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.