Blog

Qreator by IQOS și cele șapte expoziții Design Flags

În perioada 13-20 septembrie, te așteptăm la Qreator by IQOS pentru a intra în lumea designului internațional, într-un eveniment expozițional fără precedent: Design Flags, parte din Romanian Design Week. 
În acest an, organizatorii au propus șapte expoziții care stau sub semnul CHANGE, tema-umbrelă ce reunește toate manifestările din cadrul RDW. 
Design Flags inseamna o serie de șapte expoziții ce documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale. Ți le prezentăm pe toate mai jos, împreună cu motivele pentru care nu poți să ratezi vizita la Qreator by IQOS, între 13 și 20 septembrie. 


1. Expoziția de postere stradale din Madrid (Spania) conține o selecție de lucrări din arhiva municipalității madrilene și explorează istoria orașului prin intermediul posterelor și afișelor care au comunicat diverse evenimente şi iniţiative desfăşurate în capitala Spaniei în perioada 2016-2019. 
De ce e de văzut: pentru semnăturile unor artiști apreciați și pentru a documenta importanța designului în comunicarea instituțională. 

2. Afișul maghiar (Ungaria) prezintă o selecție a celor mai reprezentative lucrări din colecția Asociației Designerilor Grafici Maghiari. Este un demers care își propune să continue tradițiile lumii vizuale, aflate într-o permanentă schimbare, dar și să păstreze și să cultive valorile estetice și normele etice ale genului. 
De ce e de văzut: pentru că expune nu doar o evoluție a afișului maghiar ci și lucrări ale unor artiști multiplu premiați pentru operele lor. 

3. Uniformele sportivilor maghiari la JO de la Tokyo (Ungaria). Chiar dacă această ediție a Jocurilor Olimpice a fost amânată pentru 2021, putem vedea, în avanpremieră, propunerile finaliste din concursul pentru uniforme organizat de Comitetului Olimpic din Ungaria (MOB). Lucrările prezentate în cadrul Design Flags sunt semnate de Tomcsányi Dóri, Nanushka și Nubu, câștigătoarea concursului.
De ce e de văzut: pentru că ne e dor de Olimpiade și pentru a admira soluția de design care prezintă un mesaj al culturii maghiare prin intermediul unor ținute care trebuie să fie și ușor de purtat în orice situație. 

4. Future Food Formula (Țările de Jos) este o instalație interactivă creată de un food designer, Chloé Rutzerveld și Next Nature, care ne permite să experimentăm agricultura viitorului. Pe foarte scurt, ești în 2030 și, pornind de la ceea ce ne oferă natura și tehnologia, ai posibilitatea să realizezi designul propriei culturi de legume. 
De ce e de văzut: tocmai pentru că nu e doar de văzut ci îți oferă posibilitatea de a da frâu liber propriei creativități, dar și pentru că pornește o discuție despre resursele și stilul de viață din viitor. 

5. Made in CZ/Found in RO (Cehia) cuprinde obiecte de uz casnic de origine cehoslovacă şi cehă care au fost importate în România în ultimii 100 de ani, împărțite în șase secțiuni: baie, bucătărie, atelier, sufragerie, birou și timp liber. 
De ce e de văzut: pentru că documentează o relație comercială, prezintă exponate al căror design a fost regăsit și în obiecte românești deja familiare și pentru că o să te facă să zâmbești un pic nostalgic. 

6. Portugal Normal (Portugalia) prezintă o serie de obiecte de origine sau producție portugheză, reprezentative pentru cultura națională, alături de o selecție atentă de obiecte realizate de designeri portughezi contemporani. Demersul este curatoriat de Ricardo Gomes și Luise Marter de la KWY.studio. 
De ce e de văzut: pentru obiecte funcționale celebre în Portugalia și pentru design fresh produs industrial, dar care nu se înstrăinează de valențele unui obiect de colecție. 

7. Matters – Rethinking Materials (Danemarca) este dezvoltată de CHART în colaborare cu Designmuseum Danmark și prezintă lucrările a cinci tineri designeri nordici care abordează materialele dintr-o perspectivă nouă. 
De ce e de văzut: pentru că răspunde provocării de a folosi schimbările globale ca sursă pentru concept și idei noi și oferă unghiuri inedite de a (re)folosi ceea ce ne înconjoară. 

Dacă te-am convins, te așteptăm la Qreator by IQOS începând de duminică, între orele 10:00 și 20:00. Aici poți vedea ce prieteni mai vor să viziteze Design Flags, poate veniți împreună! 
Și stai fără griji! Respectăm absolut toate măsurile de siguranță impuse de actuala situație! 

Vezi și alte subiecte:

Cum a fost Design Flags? Publicul are cuvântul!

09-23-2020

În perioada 13-20 septembrie, Qreator by IQOS a găzduit Design Flags, o serie de șapte expoziții ce și-a propus să documenteze evoluția designului din perspective culturale internaționale.

Imaginația prinde aripi la Qreator by IQOS!

09-15-2020

De câte ori ai fost într-un muzeu sau într-o galerie de artă și te-ai întrebat cum se simte la atingere un exponat sau altul? Ce textură are? Ce zgomot ar scoate dacă ai interacționa cu el?

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Acest website este destinat exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani, rezidente în România.
Dorești să continui?

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. Pentru a confirma faptul că ai vârsta de peste 18 ani, te rugăm să folosești butonul ‘’DA’’. În caz contrar, te rugăm să folosești butonul ‘’NU’’.
În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.