Blog

S-A JUCAT „HAMLET ŞI NOI” LA QREATOR

Cum a fost spectacolul „Hamlet şi noi” , un laborator teatral itinerant, pus în scenă de Antoaneta Cojocaru la Qreator 

„Am jucat Hamletul nostru la Qreator. A fost foarte frumos. Arhitectura casei este minunată şi astfel a fost posibil să jucăm spectacolul în interiorul casei, cu publicul dispus în camere. Ba chiar mai mult, am împărţit actele pe etaje. Proiectul Qreator este generos şi vizionar, potrivit cu spectacolul nostru. La prima mână ai zice că e un spaţiu cool. E mult mai mult de atât. E foarte versatil, în primul rând datorită echipei compuse din oameni tineri, generoşi şi deschişi la minte. Pentru noi a funcţionat ca şi un teatru. Şi asta, credeţi-mă, nu e puţin deloc." (Antoaneta Cojocaru)  

„Hamlet şi noi" este un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru, după faimoasa piesă a lui W. Shakespeare. Spectacolul este un manifest pentru artă şi cultură în care actriţa Antoaneta Cojocaru îşi pune amprenta, îmbinând tehnici inovatoare din arta spectacolului şi arta actorului, construind un spectacol puternic, ce traduce într-o manieră contemporană marile teme existenţiale dezbătute în opera lui Shakespeare: dragostea, relaţia cu autoritatea, familia, moartea, renaşterea.  

Cu scopul de a atrage atenţia asupra patrimoniului cultural şi a monumentelor istorice de valoare, „Hamlet şi noi" se joacă în mai multe muzee şi case de patrimoniu din Bucureşti şi din ţară. Qreator a ridicat cortina pentru acest spectacol pe 15 şi 19 noiembrie.  

Ne-am bucurat de:
-    participarea extraordinară a lui Adrian Ciobanu, actor al Teatrului Bulandra. 
-    Cu: Anca Florescu, Alexandra Giurcă, Răzvan Răduță, Cristiana Ioniță, Teodora Filip, Brian West.
-    studenţii UNATC Horia Fedorca, Alin Potop, Vlad Brumaru, Marina Fluerașu, Alexandru Moldovan, Ciprian Chiricheș, Alexandru Ionescu, Teodora Antal.
-    Ioana Lupu, Maria Bucur, Tatiana Gingărașu, Laura Teodor, Cosmin Rudeanu, Ovidiu Condurache.
-    şi Antoaneta Cojocaru. 

 

Vezi și alte subiecte:

Midnight Play, atelier de creație nocturnă cu Pandele!

02-23-2020

Într-o capitală europeană opțiunile de petrecere a unei seri de sâmbătă sunt multe și variate, însă câte includ cunoașterea unor oameni noi, exersarea unei pasiuni vechi sau un hobby nou, vopseluri, oameni prietenoși, râsete și un super artist?!

Interviurile Endless Brâncuși la Qreator (II)

02-20-2020

Pe 19 februarie, într-o seară de aproape-primăvară în București, am celebrat la Qreator pe unul dintre cei mai importanți creatori ai secolului XX. Artiști, emoții, aplauze, și mai multe emoții, artă, dans, muzică - Endless Brâncuși.

Ce vrei să descoperi azi?