Blog

Simplitatea ca stil de viață

Anul trecut a fost, cu siguranță, unul plin de provocări dificile, dar și o oportunitate, pentru mulți dintre noi, de a ne reseta timpul și spațiul. 
Într-o epocă în care viteza are deja propriile sale viteze, stresul ne însoțește la tot pasul. Când agendele par să nu aibă suficiente rânduri pentru tot ce ne propunem să facem în 24 de ore, o zi a simplității pare o provocare binevenită. 
S-au gândit să celebreze una americanii, pe 12 iulie, urmând filosofia lui Thoreau, dar e un bun prilej pentru oricine să încerce, măcar, simplitatea în câteva aspecte ale vieții. 

Urmând ca trend minimalismul, încurajați de noile filosofii scandinave cu privire la o viață mai simplă – Hygge, Likke sau Lagom – dar și de lecțiile celebrei Marie Kondo, putem păși, în ritm comod, către o viață mai simplă. 
Asta nu înseamnă să renunțăm la toate lucrurile sau activitățile, la confort ori beneficiile tehnologiei, ci să găsim acel ritm și spațiu cu care să ne simțim… bine! 

Iată câteva lucruri pe care le poți face chiar acum! 

1. Scapă de toate lucrurile de care nu ai nevoie. 
Privește cu atenție în jur. Știi ce ai în fiecare sertar, dulap, pe fiecare raft? Îți trebuie? Fie că vorbim de haine, cărți pe care nu intenționezi să le citești sau recitești vreodată, electronice pe care îți propui – de ani de zile! – să le repari sau reciclezi, accesorii de bucătărie pe care nu le-ai folosit vreodată, spațiile noastre sunt pline de lucruri care, de fapt, nu ne trebuie. 
Le poți dona sau vinde, după caz, dar cel mai mare câștig e că-ți vei elibera o bună parte din spațiu! 

2. Unsubscribe & Delete! Odată cu spațiul fizic, ar trebui să te îngrijești și de cel virtual. Câte mesaje necitite ai în căsuța de email? Câte newslettere și „oferte extraordinare!!!” se adună zilnic, fără să ai vreme sau interes real pentru ele, dar reprezintă tot atâtea alerte care-ți întrerup concentrarea de-a lungul zilei? Și, apropos, poate că nici nu-ți trebuie toate notificările setate pe telefon, hm?

3. Fără multitasking. În graba de a bifa lista de nerezolvate, adesea încercăm să facem mai multe lucruri odată. În realitate, însă, nu ne concentrăm cum trebuie asupra niciunuia, sfârșind prin a pierde timp, în loc de a-l câștiga. 
Și, dacă tot veni vorba, pe cât posibil, și fără procrastinare. Cu cât amânăm mai mult ce avem de făcut, fie că ne place sau nu, cu atât se adună și presiunea de a face acel lucru și intervine… ai ghicit!, stresul. 

4. Stai. Cum?! Uite-așa, pur și simplu! Alege o zi în care să iei o pauză și să-ți încarci bateriile. Fie că recuperezi la lectură, un hobby, dormi pe săturate sau meditezi, fă din când în când acest exercițiu. Nu doar că te vei fi relaxat la finele unei asemenea zile, dar o să constați și că se poate fără ca lumea să se oprească în loc! 

5. Întoarce-te la tine. Nu e un demers egoist sau egocentric, ci doar încă un îndemn la simplitate. Poate ai obiceiuri, sentimente sau prejudecăți care, odată conștientizate, nu-ți mai sunt proprii și nu te mai reprezintă. Facem multe alegeri în virtutea inerției sau ca urmare a unor scopuri stabilite în alte etape ale vieții, care poate acum nu mai sunt importante. Învață să te bucuri de prezent. 

Simplu, nu? 

Vezi și alte subiecte:

HAPPY WORLD FASHION DAY!

08-21-2021

Astăzi, pe 21 august, celebrăm Ziua Mondială a Modei, un demers menit să marcheze pasiunea și preocuparea noastră față de toți creativii din acest domeniu și fantasticele lor creații.

În august, sărbătorim Bucharest PRIDE!

08-13-2021

Este o ediție cu atât mai specială cu cât evenimentul nu a putut fi organizat în 2020, dar și pentru că în acest an se împlinesc 20 de ani de la abrogarea Articolului 200 din Codul Penal.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

QREATOR.RO este un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani, ești fumător și rezident în România. Aici vei putea afla informații despre locația noastă, dar și despre magazinul IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Produsele noastre nu sunt o alternativă la renunțarea la fumat și nu au fost create ca soluție care să facilizeze renunțarea la fumat. IQOS NU ESTE LIPSIT DE RISCURI. Eliberează nicotină, care crează dependență și este destinat fumătorilor adulți.