Blog

TRENDURI 2021. Design interior: Mutifuncționalitate

Lipsa de predictibilitate cu care ne-am confruntat pe parcursul anului trecut a fost, probabil, una dintre cele mai mari provocări ale omenirii. Sub această temă generală, vă propunem pe blogul Qreator by IQOS, o trecere în revistă a trendurilor din câteva industrii creative. Am început cu fashion, am continuat cu design grafic, iar astăzi ne îndreptăm atenția spre designul interior
Iată care sunt principalele tendințe în acest domeniu: 

1. Natural. După un an petrecut mai mult ca niciodată acasă, dorul de natură este mai mult decât firesc. Fie că vorbim de plante și amenajarea unui colț verde sau chiar a unei mini-sere, dacă spațiul și orientarea o permit, alegerea culorilor și a materialelor din natură, aceasta este o tendință care ține cont și de sustenabilitate. Vom alege mai puțin plastic, mai multe materiale reciclate sau reciclabile și producători care respectă mediul înconjurător.  

2. Multifuncționalitate. Cu atât de multe soluții ingenioase la îndemână, destinațiile diferite pe care le poate oferi același spațiu devin din ce în ce mai variate. Un raft poate deveni masă ori birou, ușile pot deveni cuier, pantofar sau suport pentru rafturi, bibliotecile devin elemente de separare a spațiului, iar paturile se ascund pur și simplu în perete dacă vrei să transformi camera în sală de sport, de exemplu. 

3. Elemente de accent. Așa-numitele elemente iconice pot scoate din monotonie chiar și cele mai banale interioare. Accentul poate fi un tablou, un fotoliu, un perete întreg sau un fragment decorat cu muschi, lumini și ornamente strategic plasate. Toate acestea sunt detalii suficient de mici încât să le poți modifica ușor când te plictisești de ele, dar care schimbă întreaga înfățișare a unui spațiu. 

4. Home office. Conform specialiștilor, munca de acasă va rămâne și în acest an preferată de mulți angajatori și angajați. Prin urmare, amenajarea unui loc dedicat e una din tendințele care rămân actuale. Alege, pe cât posibil, un colț care să fie potrivit și pentru ședințele online, în care să nu te deranjeze sau să nu deranjezi pe nimeni și pe care, la finele programului, îl poți transforma sau izola. 

5. Home travel. Într-o perioadă în care petrecem mai mult timp decât oricând acasă, iar călătoriile sunt limitate, un trend de design interior pentru acest an e călătoria... acasă. Poți amenaja diverse spații care să constituie o destinație precisă în propria casă. Baia poate deveni un paradis spa ori o plimbare pe malul oceanului cu câteva accesorii și culori, fotoliul preferat poate deveni un colț perfect pentru citit într-o cafenea, balconul poate fi un parc, iar bucătăria poate fi accesorizată cu elemente vintage, de la părinții și bunicii pe care îi vizităm mai rar în această perioadă. 

Vezi și alte subiecte:

Primăvara asta îți poți reîmprospăta garderoba și stilul!

04-22-2021

Cum sună o sesiune de consultanță online de styling cu Irina Voinea, unul dintre cei mai apreciați stiliști și creatori de modă de la noi?

TRENDURI 2021. Minimalism: Less is more!

03-24-2021

Astăzi vă propunem să schimbăm puțin abordarea și să vorbim despre felul în care un trend influențează mai mult decât o industrie, își pune amprenta chiar asupra stilului nostru de viață.

Ce vrei să descoperi azi?

Qreator

Bine ai venit pe Qreator.ro, un website operat de Philip Morris Trading S.R.L. Aici vei putea afla informații despre evenimentele noastre, dar și despre magazinele IQOS din cadrul Qreator by IQOS. Tratăm foarte atent modul în care publicul larg află informații despre produsele IQOS și HEETS. Poți accesa acest site numai dacă ai peste 18 ani și ești rezident în România. În continuare, în interiorul site-ului, îți pot fi solicitate informații cu caracter personal, în cazul în care dorești să rezervi o camera.